Hatalmas lehetőség a kis magyar falu előtt: az ország egyik éléskamrájává tennék a települést

HelloVidék   
  Megosztom
Hatalmas lehetőség a kis magyar falu előtt: az ország egyik éléskamrájává tennék a települést

Üvegházakat telepítenek, sertéshízlaldát építenének Felgyőn, ezzel pedig az ország egyik éléskamrájává tennék a települést. A falu vezetése keresi azokat a lehetőségeket, amikkel tovább lehet fejleszteni a helyi gazdaságot - írja a delmagyar.hu.

A járványhelyzet okozta kezdeti „pofon” ellenére is pozitív volt ez az év Felgyő életében, ahhoz, hogy ez így legyen, kellett a vállalkozások és a lakosság támogatása is. A Magyar falu programban elnyert támogatások is sokat lendítettek a helyzetünkön, csak idén 32 és fél millió forintot nyertünk, illetve vannak sikeres TOP- és LEADER-pályázataink is. De egyébként sem panaszkodhatunk, közel 100 millió forint folyik be évente iparűzési adóból

- mondta Horváth Lajos, a falu polgármestere.

A portálnak kifejtette továbbá, hogy céljuk a folyamatos gazdaságfejlesztés, azon dolgoznak, hogy megteremtsék a feltételeket azon vállalkozásoknak, amik Felgyőre települnének a jövőben.

2020-ban kevesebb támogatást kapott a falu, ezt gazdaságélénkítéssel kell kompenzálnunk, segítenünk kell a gazdasági társaságainkat is. Ennek érdekében három hektáron üvegház épült, de további gazdasági területeket is szeretnénk kialakítani: tervben van további öt és fél hektáron üvegház létrehozása, illetve egy sertéshízlalda építése. Egy mezőgazdasági ipari parkot alakítunk ki, az ország egyik éléskamrájává szeretnénk tenni Felgyőt

- magyarázta Horváth Lajos.

A polgármester kiemelte az is, hogy egy komoly turisztikai fejlesztés is megvalósult a település határában, önkormányzati területen alakított ki egy tizennégy hektáros lőteret egy vállalkozás. A 2021-es évben a megkezdett beruházások befejezését, illetve a falu további rendezését várja a polgármester.

Tervben van egy csatornázási beruházás, illetve bölcsőde kialakítása is. Fiatalodik a falu, sok a beköltöző, sorban állás van az ingatlanokért. Mi pedig azon dolgozunk, hogy rendezett legyen a település, folytatjuk a fásítást, szépítjük Felgyőt

- összegzett a polgármester.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

éléskamra

falu

település

felgyő

üvegház

sertéshízlalda

gazdaság

termelés