Diákok, figyelem: kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Diákok, figyelem: kezelési költség nélkül váltják vissza a januári helyközi diákbérleteket

A kormány az egyéb védelmi intézkedésekkel együtt a középiskolák, a szakképző és a felsőoktatási intézmények digitális munkarendjét is meghosszabbította 2021. február elsejéig. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elrendelése alapján a helyközi szolgáltatók a januárra megváltott diákbérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében visszafizetik azoknak, akik ezt legkésőbb január 18-án kérik.

A tantermen kívüli munkarend a védelmi intézkedések második üteméről szóló kormányrendelet alapján eredetileg 2021. január 11-ig volt érvényben az egyetemeken és kilencedik osztálytól a középfokú iskolákban. A digitális oktatás meghosszabbítása miatt a januárra esetleg megvásárolt diákbérletek feleslegessé váltak.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta:

Az ITM a veszélyhelyzeti intézkedésekhez igazodva minden esetben haladéktalanul megteszi a szükséges lépéseket a feleslegessé váló bérletek visszaváltása érdekében. A helyközi közlekedési szolgáltatók összesített adataik szerint tavaly hasonló okokból több mint hétezer novemberi bérletet vettek vissza mintegy negyvenmillió forint értékben. Az innovációs tárca a díjmentes visszaváltás újbóli elrendelésével mentesíti az egyetemi hallgatókat, középiskolásokat és családjaikat az indokolatlan kiadásoktól.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bérlet

diákbérlet

visszaváltás

középiskola

szakközépiskola

felsőoktatási intézmények

digitális munkarend

innovációs technológiai minisztérium