Felpörgette a járműbeszerzést a Volánbusz: félezer új autóbuszt vásárolnának

HelloVidék   
  Megosztom
Felpörgette a járműbeszerzést a Volánbusz: félezer új autóbuszt vásárolnának

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft., összesen 503 új autóbusz beszerzésére. A közbeszerzési eljárások eredményessége esetén szóló, illetve hosszú szóló, helyközi járművek szolgálhatják az utasok kényelmét 2022-től.

A hosszú kivitelű buszokra vonatkozó közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatása esetén 50 darab szóló, alacsony belépésű, légkondicionált, környezetkímélő, dízelüzemű autóbusz szolgálja majd a kényelmes és biztonságos utazást.

A járműveknek minimum 95 férőhellyel – ezen belül legalább 50 ülőhellyel –, illetve fedélzeti utastájékoztatási és kamerarendszerrel kell rendelkezniük. Az autóbuszokon a majdani győztes beszállítónak a második ajtóval szemben speciális, babakocsival vagy kerekesszékkel használható helyet kell kialakítania.

A pályázatra a társaság 2021. február 8-ig várja a beérkező ajánlatokat. A másik közbeszerzési eljárás keretében 453 szóló, alacsony belépésű, légkondicionált, 80 utas szállítására alkalmas jármű érkezhet a társasághoz. Elvárás, hogy az autóbuszokon legyen elektronikus utastájékoztatási rendszer, fedélzeti kamerarendszer, kerekesszék elhelyezésére kialakított speciális férőhely és a felszállást segítő rámpa. A minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében a közbeszerzési kiírás szerint a járműveket legalább az EURO-6D előírásoknak megfelelő dízelmotorral kell felszerelni.

A pályázat benyújtási határideje 2021. február 8. Az autóbuszokat a nyertes pályázónak az adásvételi szerződés aláírásától számított legfeljebb 15 hónapon belül kell leszállítania, így forgalomba állásuk 2022. első felétől várható. A Volánbusz járműfiatalítási programjának keretében 2018 ősze és 2020 decembere között érkezett 866 új és újszerű autóbusz forgalomba állításával tehát nem áll meg a modernizáció, a társaság folytatja a flotta dinamikus megújítását: a közlekedési vállalat – immár a MÁVcsoport tagjaként – 2021-re összesen 827 darab helyközi és 1 helyi elektromos autóbusz beszerzését tervezi.

A MÁV és a Volánbusz egységes stratégiai irányításának, a vasúti és a közúti személyszállítási szolgáltatások összehangolt fejlesztésének köszönhetően egyre színvonalasabb, korszerűbb, környezetkímélőbb szolgáltatások várják az utasokat. A menetrendek harmonizációjának, illetve a jövőbeni egységes értékesítési felületek és a tarifaközösség létrehozásának célja, hogy egyre többen válasszák a közösségi közlekedést az egyéni utazás helyett, ezzel is hozzájárulva a károsanyag-kibocsátás jelentős mértékű csökkentéséhez, az élhetőbb környezethez.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volán

volánbusz

busz

autóbusz

beszerzés