Milliárdos beruházás: új osztályokkal bővül a mosdósi kórház

MTI   
  Megosztom
Milliárdos beruházás: új osztályokkal bővül a mosdósi kórház

Megújul 10 milliárd forintból a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház telephelye Mosdóson - jelentette be Gelencsér Attila, Kaposvár és térsége országgyűlési képviselője vasárnap a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

A várhatóan egy év múlva kezdődő, három ütemben megvalósuló fejlesztési program magában foglalja a telephelyen álló 71 ingatlanból 31 használaton kívüli, vagy gazdaságosan nem üzemeltethető épületnek a lebontását, az uszoda, a szociális otthon, a pavilonépület, az igazgatási épület, a gyermekfoglalkoztató, a gyógyszertár, a szolgálati lakások és a kastélyépület rekonstrukcióját. Utóbbiban minihotelt alakítanak ki a betegek hozzátartozóinak elhelyezésére. Az intézmény szakmai profilja belgyógyászat, kardiológiai és mozgásszervi rehabilitáció, geriátria és hospice ellátás lesz

- tette hozzá.

Mint mondta, a betegbiztonság, a betegek komfortérzetének növelését, munkahelyek megmentését, 50 új munkahely létesítését várják az "országosan is egyedülálló, hiánypótló beruházástól".

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte, a kormány múlt év végén 495 millió forintot hagyott jóvá a tervezés költségeire.

A kormány azért támogatja a teljes rekonstrukcióra vonatkozó elképzeléseket, mert a mosdósi telephely jó helyen van, évtizedek óta szolgálja a gyógyítást és a rehabilitációt, helyben és a megyében is értéknek tekintik

- fogalmazott.

Moizs Marianna, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója azt mondta, az intézmény mosdósi telephelyének rekonstrukciója a kivitelezés megkezdésétől számítva 2-3 évet vesz igénybe, az ellátást a munkálatok ideje alatt folyamatosan biztosítaniuk kell.

Kitért rá, Mosdóson jelenleg krónikus, hospice, geriátriai ellátást, kardiológiai és gyermekrehabilitációt végeznek, 7 osztályon jelenleg 226 ágyat tartanak fenn, a dolgozóik száma 137.

Keresztes József, Mosdós polgármestere azt közölte, a kórházi telephely működése jelentősen hozzájárul a település fejlődéséhez, a tervezett modernizáció újabb lehetőségeket, köztük új munkahelyeket jelent a falunak.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

somogy megye

mosdós

mór

kórház

osztály