A magyar gyárat is elérte az alkatrészhiány: változhat a termelési rend is a győri Audinál

HelloVidék   
  Megosztom
A magyar gyárat is elérte az alkatrészhiány: változhat a termelési rend is a győri Audinál

Több németországi autógyártó céget – köztük az Audi ingolstadti, neckarsulmi és győri gyárát is – érint az elektronikai alkatrészek hiánya. Rövidített munkaidőt és átmeneti leállásokat vezetnek be - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, a német autógyáraknak az elektronikai alkatrészek hiánya egyre nagyobb problémát jelent. Ennek következtében az Audi is a németországi, ingolstadti és neckarsulmi üzemeiben kénytelen lesz mintegy 10 ezer alkalmazottat rövidített munkaidőben foglalkoztatni.

A hiány mostanra bennünket is elért. Emiatt a neckarsulmi üzemben mától átmenetileg szüneteltetik az A4 limuzin és az A5 kabrió gyártását. Az ingolstadti üzemben két gyártósor áll majd le, amelyeken A4 és A5 modellek készültek. A mintegy 10 ezer alkalmazott számára a rövidített munkaidő előreláthatólag január végéig tart majd

- közölte az Audi szóvivője.

A hír hallatán a lap megkereste az Audi Hungaria vállalati kommunikációért felelős vezetőjét, Czechmeister Mónikát, hogy a győri gyárat mennyiben érinti az alkatrészhiány:

A félvezetőellátási probléma kihatással lesz az Audi győri gyárának működésére. A termelést az alkatrész rendelkezésre állasához kell igazítanunk, ez átmeneti termelési műszakrend-módosítást eredményez

- fogalmazott, majd hozzátette, további részleteket hamarosan közölnek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

audi

audi gyár

termelés

termelési szünet

termelési rend

győr-moson-sopron megye

gazdaság

autóipar