A magyar gyárat is elérte az alkatrészhiány: változhat a termelési rend is a győri Audinál

HelloVidék   
  Megosztom
A magyar gyárat is elérte az alkatrészhiány: változhat a termelési rend is a győri Audinál

Több németországi autógyártó céget – köztük az Audi ingolstadti, neckarsulmi és győri gyárát is – érint az elektronikai alkatrészek hiánya. Rövidített munkaidőt és átmeneti leállásokat vezetnek be - írja a Kisalföld.

Ahogy a portál írja, a német autógyáraknak az elektronikai alkatrészek hiánya egyre nagyobb problémát jelent. Ennek következtében az Audi is a németországi, ingolstadti és neckarsulmi üzemeiben kénytelen lesz mintegy 10 ezer alkalmazottat rövidített munkaidőben foglalkoztatni.

A hiány mostanra bennünket is elért. Emiatt a neckarsulmi üzemben mától átmenetileg szüneteltetik az A4 limuzin és az A5 kabrió gyártását. Az ingolstadti üzemben két gyártósor áll majd le, amelyeken A4 és A5 modellek készültek. A mintegy 10 ezer alkalmazott számára a rövidített munkaidő előreláthatólag január végéig tart majd

- közölte az Audi szóvivője.

A hír hallatán a lap megkereste az Audi Hungaria vállalati kommunikációért felelős vezetőjét, Czechmeister Mónikát, hogy a győri gyárat mennyiben érinti az alkatrészhiány:

A félvezetőellátási probléma kihatással lesz az Audi győri gyárának működésére. A termelést az alkatrész rendelkezésre állasához kell igazítanunk, ez átmeneti termelési műszakrend-módosítást eredményez

- fogalmazott, majd hozzátette, további részleteket hamarosan közölnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

audi

audi gyár

termelés

termelési szünet

termelési rend

győr-moson-sopron megye

gazdaság

autóipar