Koronavírus: a luxusingatlanok árait bezzeg nem törte le a járvány!

MTI   
  Megosztom
Koronavírus: a luxusingatlanok árait bezzeg nem törte le a járvány!

A felső kategóriás ingatlanokra továbbra is nagy a kereslet, az árakat nem törte le a pandémia - írta a Világgazdaság hétfői számában.

Kacsmarik Ágnes, a luxuslakáspiacon meghatározó Fine & Country Hungary ingatlanközvetítő vállalat értékesítési vezetője a lapnak elmondta, hogy a cég nem tapasztalja a kereslet csökkenését.

A kategória kínálatának felső szegmense tavaly átlendült a négyzetméterenkénti hárommillió forintos határon. Ehhez mindazonáltal a kínálat szűkössége is kellett, hiszen új építésű, minden szempontból felső kategóriás lakásokból nincs túlkínálat Budapesten.

A luxuskategóriára vágyók a budai oldalt preferálják, azon belül is az I., a II. és a XII. kerületet. A pesti oldalon a történelmi Belváros a legértékesebb övezet, a városközpontban lévő Szervita Square Building és az Emerald Residence után hamarosan a IX. kerület is felkerül a luxuslakás-kínálat térképére egy Duna-partra tervezett komplexummal.

A cikk szerint a budai luxuslakáspiacon az elmúlt években fokozatosan váltották le, illetve szorították ki a külföldi befektetőket a döntően lakhatás, kisebb részben saját bérlakás-portfólió építése céljából vásárló magyarok.

Bérlet céljára is egyre nagyobb arányban - ma már 60-70 százalékban - magyarok keresnek luxuslakást.

Az idei évtől visszavezetett kedvezményes lakásáfa felélénkítette a fejlesztői kedvet a luxuskategóriában is, anélkül ez a terület is lefékezett volna - írta a lap a piaci szakértőre hivatkozva.

Az idei évtől visszavezetett kedvezményes lakásáfa felélénkítette a fejlesztői kedvet a luxuskategóriában is, anélkül ez a terület is lefékezett volna – mondta a piaci szakértő. Nyugat-Európából átvett gyakorlat, hogy a lakások egy részét, többemeletes házakban például a felső két szintet, a penthouse-okat csak az utolsó fázisban dobják piacra, mert a projekt ideje alatt bekövetkező értéknövekedésből a fejlesztő is profitálni akar – tette hozzá Kacsmarik Ágnes.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ingatlanpiac

gazdaság

hitel

támogatás

lakáseladás