Bajba kerültek az autógyárak: mutatjuk, mi a helyzet a legnagyobb magyar cégeknél

Világgazdaság   
  Megosztom
Bajba kerültek az autógyárak: mutatjuk, mi a helyzet a legnagyobb magyar cégeknél

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár tíz napig szünetelteti a termelését, a győri Audi pedig két héten keresztül csak egy műszakban folytatja a gyártást a globális alkatrészhiány miatt. A Suzuki termelésében egyelőre nem okoz fennakadást a hiány - írja a Világgazdaság.

Ahogy a portál arról beszámolt, elektronikaialkatrész-hiány miatt kerültek bajba az autógyárak, ugyanis jelentősen megnőtt a félvezető komponensek iránti kereslet, ezért világszerte tapasztalhatók a beszállítói nehézségek az alkatrészellátásban.

A kialakult helyzet a magyarországi gyárakat is érinti:

A kecskeméti Mercedes-Benz az aktuális beszállítói helyzethez alakítja a termelési programját, azaz a nehézségek miatt január 20. és január 30. között szüneteltetni fogja a termelését

- közölte a Világgazdasággal a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.

Az Audi Hungaria úgy döntött, hogy az alkatrészhiány miatt ezen a héten, illetve a jövő héten csak egy műszakban termel

- válaszolta a lap megkeresésére Czechmeister Mónika, az Audi Hungaria Zrt. kommunikációs vezetője.

A csoport minden gyárában előfordulhat átmenetileg csökkentett műszak vagy részleges műszaklemondás, főként a járműgyártás terén, ugyanakkor a Volkswagen konszern nagy erőkkel dolgozik a probléma mielőbbi megoldásán

- tette hozzá Czechmeister Mónika.

A Magyar Suzuki termelésében egyelőre nem okoz fennakadásokat a globális alkatrészhiány, és beszállítóikkal együtt azon dolgoznak, hogy folyamatos maradjon a gyártásuk ellátása

- számolt be róla a portál a vállalat számukra adott tájékoztatása alapján.

Az autóipar elektronikai alkatrészeinek ellátásában azért jelentkeznek fennakadások, mert a csipgyártó vállalatok egy része a koronavírus-válság nyomán tavaly bekövetkezett autóipari leállások miatt átállt a szórakoztatóelektronikai alkatrészek gyártására. Az ismét fellendülő autóipari termelés viszont emiatt kifogyott az alkatrészekből.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

győri audi hungária

audi gyár

kecskemét

kecskeméti mercedes-benz gyár

suzuki

suzuki gyár

autóipar

autógyártás