Gigaberuházás vár a dunántúli nagyvárosra: mérnöki fejlesztő központot hoznak létre

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás vár a dunántúli nagyvárosra: mérnöki fejlesztő központot hoznak létre

Ma jelentették be a Thyssenkrupp magyarországi központja, hogy 2,2 milliárd forintból mérnöki fejlesztő központot hoz létre Veszprémben. A beruházáshoz a magyar kormány 770 millió forint vissza nem térítendő támogatást ad - jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter a mai sajtótájékoztatón.

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója új mérnöki fejlesztő és szolgáltató központot hoz létre Veszprémben, ami 80 jól képzett fejlesztőmérnököt fog foglalkoztatni a városban. A Thyssenkrupp új központjának létrehozása egy 2,2 milliárd forintos beruházás, amelyhez a kormány 770 millió forintos támogatást biztosít.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a fejlesztés eredményeképpen 80 jól képzett fejlesztőmérnök felvételét tervezik, amely pozíciókra csütörtöktől már lehet is jelentkezni. A magyarországi és ezen belül veszprémi helyszín kiválasztásában fontos szerepet játszott a nagy múltú autóipari háttér és az elismert egyetem közelsége.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

veszprém

mérnök

mérnökképzés