Gulyás Gergely: marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét

MTI   
  Megosztom
Gulyás Gergely: marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét

Jövő héten dönt a kormány arról, maradnak-e a korlátozó intézkedések - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter leszögezte, hogy a korlátozások enyhítésére addig nem lesz lehetőség, amíg a fertőzöttek száma radikálisan nem csökken vagy a tömeges oltás nem indul meg.

A jelenlegi intézkedések február 1-jéig lesznek érvényben, azonban a miniszter leszögezte, hogy a korlátozások enyhítésére addig nem lesz lehetőség, amíg a fertőzöttek száma radikálisan nem csökken vagy a tömeges oltás nem indul meg.

Marad a távoktatás február után is

Az egyetemek a korábbi távoktatásban kezdik meg a második félévet.

Mi lesz a 13. havi nyugdíjjal?

A 13. havi nyugdíj visszaépítését megkezdik február 1-jétől, a bérek emelkedése 6-7 százalék körül volt a válság ellenére is - állítja a miniszter.

Gulyás a háziorvosok és a fogorvosok béremeléséről is beszél

Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - közölte Gulyás.

A tárcavezető kiemelte: a háziorvosok komoly szerepet vállaltak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, ezért megérdemlik, hogy elismerjék a munkájukat, fontos, hogy a magyar egészségügy alapköve erős talapzaton állhasson.

Kifejtettet: aki szoros praxisközösséget vállal, az teljes egészében megkapja a béremelést, ha lazább formát választ, akkor is megkapja az orvosi bértábla szerinti különbözet 80 százalékát, ha pedig egyáltalán nem vesz részt praxisközösségben, akkor 30 százalékkal emelik a fizetését. Ugyanez vonatozik az állami ellátásban résztvevő fogorvosokra is - tette hozzá Gulyás.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

távoktatás

béremelés

háziorvosi praxis