Gulyás Gergely: marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét

MTI   
  Megosztom
Gulyás Gergely: marad a távoktatás, emelik a háziorvosok és a fogorvosok bérét

Jövő héten dönt a kormány arról, maradnak-e a korlátozó intézkedések - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter leszögezte, hogy a korlátozások enyhítésére addig nem lesz lehetőség, amíg a fertőzöttek száma radikálisan nem csökken vagy a tömeges oltás nem indul meg.

A jelenlegi intézkedések február 1-jéig lesznek érvényben, azonban a miniszter leszögezte, hogy a korlátozások enyhítésére addig nem lesz lehetőség, amíg a fertőzöttek száma radikálisan nem csökken vagy a tömeges oltás nem indul meg.

Marad a távoktatás február után is

Az egyetemek a korábbi távoktatásban kezdik meg a második félévet.

Mi lesz a 13. havi nyugdíjjal?

A 13. havi nyugdíj visszaépítését megkezdik február 1-jétől, a bérek emelkedése 6-7 százalék körül volt a válság ellenére is - állítja a miniszter.

Gulyás a háziorvosok és a fogorvosok béremeléséről is beszél

Mivel hatékony egészségügyi alapellátás nélkül nincs jó színvonalú egészségügyi ellátás, és a háziorvosi praxisok működése, eredményessége nélkülözhetetlen ahhoz, hogy az egészségügyi rendszer jól működjön, a kormány úgy döntött, hogy a béremelésből a háziorvosok is részesülnek - közölte Gulyás.

A tárcavezető kiemelte: a háziorvosok komoly szerepet vállaltak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, ezért megérdemlik, hogy elismerjék a munkájukat, fontos, hogy a magyar egészségügy alapköve erős talapzaton állhasson.

Kifejtettet: aki szoros praxisközösséget vállal, az teljes egészében megkapja a béremelést, ha lazább formát választ, akkor is megkapja az orvosi bértábla szerinti különbözet 80 százalékát, ha pedig egyáltalán nem vesz részt praxisközösségben, akkor 30 százalékkal emelik a fizetését. Ugyanez vonatozik az állami ellátásban résztvevő fogorvosokra is - tette hozzá Gulyás.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gulyás gergely

távoktatás

béremelés

háziorvosi praxis