Így újulhat meg az egyik legnagyobb Balaton parti település: itt vannak a tervek

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Így újulhat meg az egyik legnagyobb Balaton parti település: itt vannak a tervek

Kihirdette a Keszthely Balaton-parti területének megújítására kiírt nyílt építészeti ötletpályázat eredményét a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). Mutatjuk a nyerteseket, és keretbe soroljuk a megvalósításra javasolt legjobb ötleteket!

24 érvényes pályamű érkezett az MMA Építészeti Tagozatának tavaly ősszel kiírt nyílt pályázatára. Mint írják, a bírálóbizottság tíz pályaművet jutalmazott, többszöri áttekintés, majd vita és elemzés után többségi szavazással döntött a rendelkezésre álló bruttó 5 millió forint felhasználásáról. Két pályázat egyenként 750 ezer forint díjazásban részesült, kiemelt elismerést kapott 500 ezer forint díjazással két pályamű, négy pályamunka pedig egyenként 300 ezer forint jutalmat érdemelt ki.

A feladat újszerű megközelítése, a természeti értékek tiszteletének kiemelt kezelése miatt két különdíjat is kiosztottak egyenként 600 ezer forint értékben.

A legmagasabb összegű díjban részesült Kiss Flóra, Márki Gabriella, Miskolczi Lilla és Szűcs Imre Ferenc közös pályázata, valamint Rantal Gábor és Rév Ferenc pályamunkája.

Mint írják, a zsűri a kiírásnak megfelelő pályaművek között kiemelkedő színvonalút nem talált. A pályaművek zömében több-kevesebb értékes gondolatot, területrendezési, -építészi javaslatot tartalmaztak. Ezek a keszthelyi Balaton-part rendezésénél a jövőben hasznosíthatók lesznek.

A pályázat keretében építészeti-tájépítészeti eszközökkel megfogalmazott javaslattételt várt az MMA, kiemelt jelentőségű területen egy magas szintű szolgáltatást nyújtó, multifunkcionális együttes (strand, wellness, szórakoztató, kereskedelmi és más egységek) létesítésére.

Az eredményhirdetés 2021. január 21-én online módon zajlott le, az alábbi videóban Turi Attila, az MMA Építőművészeti Tagozatának vezetője ismerteti az eredményeket:

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

balaton

keszthely