Csőd szélén a magyar vendéglátás: a helyek több mint fele hamarosan végleg bezárhat

HelloVidék   
  Megosztom
Csőd szélén a magyar vendéglátás: a helyek több mint fele hamarosan végleg bezárhat

Ha nem kapnak további kormányzati segítséget, egy hónapon belül csődbe mehet a vendéglátóhelyek 60 százaléka a Vendéglátó Ipartestület elnöke szerint. Mint mondta, az eddigi támogatások egy része sem érkezett még meg az igénylőkhöz.

Csak az elmúlt 5 napban 5 ezer dolgozónak igényeltek kormányzati bértámogatást a turisztikai ágazatban. A kormány szerint így már több mint 13 ezer vállalkozás kap 95 ezer munkavállalója után állami segítséget.

Ha nem kapnak további kormányzati segítséget, egy hónapon belül csődbe mehet a vendéglátóhelyek 60 százaléka - ezt mondta az RTL Híradónak a Vendéglátó Ipartestület elnöke, Kovács László. Szerinte az eddigi támogatások egy része sem érkezett még meg az igénylőkhöz. Elmondása alapján sok kormányhivatal arra hivatkozik, hogy számos igénylés pontatlanul lett kitöltve. Sürgős segítségre lenne szükség, az adatok ugyanis azt mutatják, hogy

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is további támogatásról tárgyalna. Többek között azt javasolják, hogy a bértámogatást emeljék 50-ről 70 százalékra, illetve legyen teljes a járulékkedvezmény.

A kormány azt közölte, hogy folyamatosan egyeztetnek a további segítségről. Mint mondták, a kormány eddig csaknem 800 milliárddal segítette a turisztikai ágazatot.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

vendéglátás

támogatás

turizmus