Csőd szélén a magyar vendéglátás: a helyek több mint fele hamarosan végleg bezárhat

HelloVidék   
  Megosztom
Csőd szélén a magyar vendéglátás: a helyek több mint fele hamarosan végleg bezárhat

Ha nem kapnak további kormányzati segítséget, egy hónapon belül csődbe mehet a vendéglátóhelyek 60 százaléka a Vendéglátó Ipartestület elnöke szerint. Mint mondta, az eddigi támogatások egy része sem érkezett még meg az igénylőkhöz.

Csak az elmúlt 5 napban 5 ezer dolgozónak igényeltek kormányzati bértámogatást a turisztikai ágazatban. A kormány szerint így már több mint 13 ezer vállalkozás kap 95 ezer munkavállalója után állami segítséget.

Ha nem kapnak további kormányzati segítséget, egy hónapon belül csődbe mehet a vendéglátóhelyek 60 százaléka - ezt mondta az RTL Híradónak a Vendéglátó Ipartestület elnöke, Kovács László. Szerinte az eddigi támogatások egy része sem érkezett még meg az igénylőkhöz. Elmondása alapján sok kormányhivatal arra hivatkozik, hogy számos igénylés pontatlanul lett kitöltve. Sürgős segítségre lenne szükség, az adatok ugyanis azt mutatják, hogy

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége is további támogatásról tárgyalna. Többek között azt javasolják, hogy a bértámogatást emeljék 50-ről 70 százalékra, illetve legyen teljes a járulékkedvezmény.

A kormány azt közölte, hogy folyamatosan egyeztetnek a további segítségről. Mint mondták, a kormány eddig csaknem 800 milliárddal segítette a turisztikai ágazatot.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

vendéglátás

támogatás

turizmus