Elárulta Orbán Viktor, mikor oldhatják fel itthon a korlátozásokat

Pénzcentrum   
  Megosztom
Elárulta Orbán Viktor, mikor oldhatják fel itthon a korlátozásokat

Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó Reggelt Magyarország című műsorában beszélt a járványhelyzetről péntek reggel - írta meg a Pénzcentrum.

A kulcskérdés most a vakcina: a kínaiakkal előrehaladott állapotban vannak a tárgyalások a beszerzésről, de ők csak akkor adnak, ha megvan a vészhelyzeti enegdély - Szerbiában már ezzel oltanak. A németek is tárgyalnak az oroszokkal a Szputnyik vakcináról. Most nem politikáról, hanem emberéletekről van szó, majd ha túl leszünk az egész válságon, akkor visszatérhetünk arra, jó döntés volt-e a beszerzések központosítása.

- mondta el a miniszterelnök.

Ahogy a portál írja, közölte azt is, hogy 1311 új fertőzött van, 98 újabb halálos áldozatot követelt a járvány a legfrissebb jelentések szerint, 138 983 fő már be van oltva.

Ha lesz 1-1,5 millió beoltott ember, akkor már más a helyzet. Ha beoltottuk az egészségügyi dolgozókat, a szociális intézményekben dolgozókat, a 60 év feletti krónikus betegeket, a védelemben résztvevőket és az időseket, akkor kezdődhet egy új időszámítás. Ha már senki nincs közvetlen életveszélyben, akkor beszélhetünk a korlátozásokról, de most még konkrét időpontokról beszélni nem lehet

- tette hozzá.

Tárgyal arról is a kormány, hogy esetleg az érettségizőket és tanáraikat beoltják, hogy visszatérhessenek a tantermi oktatásba a sikeres vizsgák érdekében.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

orbán viktor

vakcina

oltás

korlátozás

korlátozások