Új attrakciókkal dobják fel a Rába-völgyet: már szerkezetkész a 18 méter magas kilátó is

HelloVidék   
  Megosztom
Új attrakciókkal dobják fel a Rába-völgyet: már szerkezetkész a 18 méter magas kilátó is

Már csak a korlátok és a lépcsők kialakítása van hátra, aztán megkezdődhet a száz négyzetméteres fogadóépület alapozása is a csörötneki szőlőhegyen - írja a Vaol.

Az új turisztikai attrakció osztrák- magyar területi együttműködéssel, egy többszereplős, határon átnyúló fejlesztés keretében valósul meg

– közölte a lapnak Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere.

A Rába-völgye gyümölcsút a szerzetesek egykori szellemi örökségének állít emléket

Az új kilátó és a turisztikai központ a csörötneki erdőnek és a szőlőhegynek azon a részén épül, ahol egykor a ciszter szerzetesek szőlőbirtoka állt.

A téliesített épületben információs ponton tablókkal és eszközökkel mutatják be a ciszter gazdálkodás hagyományait. A vizesblokkal, konyhával ellátott épület turisták fogadására, gasztronómiai programok megrendezésére is alkalmas lesz.

A kilátóról, amely a csörötneki szőlőhegy egyik legmagasabb pontján épül, gyönyörű kilátás nyílik a szőlőbirtokokra, a Rábavölgy Szentgotthárd és Csákánydoroszló közötti szakaszára, az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó dombvonulatokon túl jó időben a güssingi várra is.

A 336 600 eurós, jórészt uniós támogatással épülő, tájba illő együttes átadását a nyár végére tervezik.

A címlapfotó illusztráció!

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kilátó

uniós fejlesztés

turisztikai fejlesztés

rába