Új attrakciókkal dobják fel a Rába-völgyet: már szerkezetkész a 18 méter magas kilátó is

HelloVidék   
  Megosztom
Új attrakciókkal dobják fel a Rába-völgyet: már szerkezetkész a 18 méter magas kilátó is

Már csak a korlátok és a lépcsők kialakítása van hátra, aztán megkezdődhet a száz négyzetméteres fogadóépület alapozása is a csörötneki szőlőhegyen - írja a Vaol.

Az új turisztikai attrakció osztrák- magyar területi együttműködéssel, egy többszereplős, határon átnyúló fejlesztés keretében valósul meg

– közölte a lapnak Kocsis Zsolt, Csörötnek polgármestere.

A Rába-völgye gyümölcsút a szerzetesek egykori szellemi örökségének állít emléket

Az új kilátó és a turisztikai központ a csörötneki erdőnek és a szőlőhegynek azon a részén épül, ahol egykor a ciszter szerzetesek szőlőbirtoka állt.

A téliesített épületben információs ponton tablókkal és eszközökkel mutatják be a ciszter gazdálkodás hagyományait. A vizesblokkal, konyhával ellátott épület turisták fogadására, gasztronómiai programok megrendezésére is alkalmas lesz.

A kilátóról, amely a csörötneki szőlőhegy egyik legmagasabb pontján épül, gyönyörű kilátás nyílik a szőlőbirtokokra, a Rábavölgy Szentgotthárd és Csákánydoroszló közötti szakaszára, az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozó dombvonulatokon túl jó időben a güssingi várra is.

A 336 600 eurós, jórészt uniós támogatással épülő, tájba illő együttes átadását a nyár végére tervezik.

A címlapfotó illusztráció!

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kilátó

uniós fejlesztés

turisztikai fejlesztés

rába