Nem fenyegeti az átmeneti leállás: tovább zajlik a munka a szentgotthárdi Opel gyárban

HelloVidék   
  Megosztom
Nem fenyegeti az átmeneti leállás: tovább zajlik a munka a szentgotthárdi Opel gyárban

Nem veszélyezteti az alkatrészhiány miatti leállás az Opel szentgotthárdi gyárát. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a magyarországi üzemet is magában foglaló PSA konszern egy még nagyobb járműipari vállalatba olvadt be - írta meg a vaol.hu.

Ahogy a portál írja, az utóbbi napokban felröppent a hír, hogy több hazai autógyártó cég is átmeneti leállásra kényszerül. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár beszállítói nehézségek miatt januárban mintegy tíz napra szünetelteti a termelést, a győri Audi Hungária pedig két héten keresztül csak egy műszakban folytatja a gyártást a globális alkatrészhiány miatt.

A pandémia kezdetekor a cég szentgotthárdi gyárában, még 2020. március 23-án állt le a termelés, amely a szigorított egészségvédelmi előírások kidolgozásával és bevezetésével május 13-ától fokozatosan újraindult. A tavaszi leállást követően a gyár teljes kapacitással dolgozik három műszakban.

Az elmúlt napokban az olasz–amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) és a francia Groupe PSA autóipari konszern egyesülésével a világ negyedik legnagyobb járműipari vállalata jött létre. A továbbiakban Stellantis N.V. néven működő és 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató autóipari konszern 14 autómárkát gyárt, köztük a Fiat, Chrysler, Opel, Peugeot, Citroën, Jeep, Maserati és Alfa Romeo márkákat. A konszernt a PSA korábbi vezérigazgatója, Carlos Tavares irányítja

- mondta a lapnak Kaszás Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

opel

szentgotthárd

szentgotthárdi opel gyár

opel gyár

autógyártás