Nem fenyegeti az átmeneti leállás: tovább zajlik a munka a szentgotthárdi Opel gyárban

HelloVidék   
  Megosztom
Nem fenyegeti az átmeneti leállás: tovább zajlik a munka a szentgotthárdi Opel gyárban

Nem veszélyezteti az alkatrészhiány miatti leállás az Opel szentgotthárdi gyárát. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy a magyarországi üzemet is magában foglaló PSA konszern egy még nagyobb járműipari vállalatba olvadt be - írta meg a vaol.hu.

Ahogy a portál írja, az utóbbi napokban felröppent a hír, hogy több hazai autógyártó cég is átmeneti leállásra kényszerül. A kecskeméti Mercedes-Benz gyár beszállítói nehézségek miatt januárban mintegy tíz napra szünetelteti a termelést, a győri Audi Hungária pedig két héten keresztül csak egy műszakban folytatja a gyártást a globális alkatrészhiány miatt.

A pandémia kezdetekor a cég szentgotthárdi gyárában, még 2020. március 23-án állt le a termelés, amely a szigorított egészségvédelmi előírások kidolgozásával és bevezetésével május 13-ától fokozatosan újraindult. A tavaszi leállást követően a gyár teljes kapacitással dolgozik három műszakban.

Az elmúlt napokban az olasz–amerikai Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA) és a francia Groupe PSA autóipari konszern egyesülésével a világ negyedik legnagyobb járműipari vállalata jött létre. A továbbiakban Stellantis N.V. néven működő és 400 ezer alkalmazottat foglalkoztató autóipari konszern 14 autómárkát gyárt, köztük a Fiat, Chrysler, Opel, Peugeot, Citroën, Jeep, Maserati és Alfa Romeo márkákat. A konszernt a PSA korábbi vezérigazgatója, Carlos Tavares irányítja

- mondta a lapnak Kaszás Zoltán.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

opel

szentgotthárd

szentgotthárdi opel gyár

opel gyár

autógyártás