2,3 milliárd dollárt érő bejelentés: minden idők legnagyobb zöldmezős beruházása készülődik

MTI   
  Megosztom
2,3 milliárd dollárt érő bejelentés: minden idők legnagyobb zöldmezős beruházása készülődik

Magyarország történetének legnagyobb zöldmezős beruházását valósítja meg a dél-koreai SK Innovation Iváncsán - írja az ATV.

Szijjártó Péter külgazdasági-és külügyminiszter Iváncsa polgármestere és Dél-Korea nagykövete társaságában bejelentette, hogy az SK Innovation céggel Magyarország történetének legnagyobb- 2,3 milliárd dollár- zöldmezős beruházását fogják véghez vinni Iváncsán.

A cég világpiaci vezető az elektromos akkumulátor gyártásban

Az SK Innovation most két komáromi gyára mellett úgy döntött, hogy a harmadik európai gyárát is Magyarországon, Iváncsán építi meg.

MTI/Máthé Zoltán
MTI/Máthé Zoltán

A beruházás idén, a harmadik negyedévben megindul. Ehhez társulni fog a dunaújvárosi járás infrastruktúra fejlesztése. Ehhez a beruházásához a magyar kormány pénzügyi támogatást biztosít, ennek véglegesítése még zajlik. Amint ennek vége, nyilvánosságra hozzák a részleteket

- közölte Szijjártó.

Az elektromos akkumulátor gyárral 2.500 új munkahelyet teremtenek.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zöldmezős beruházás

fejér megye

iváncs