Nem kockáztatnak a magyarok: külföld helyett inkább belföldön hódolnak kedvenc téli sportjuknak

HelloVidék   
  Megosztom
Nem kockáztatnak a magyarok: külföld helyett inkább belföldön hódolnak kedvenc téli sportjuknak

Unalomig ismételt mondás, hogy a koronavírus miatt idén a belföld az új külföld, de kétségkívül igaz. Míg nyáron a rekordokat döntögető belföldi turizmus igazolta, most a hazai sípályákon tűnnek fel azok, akik normál helyzetben a megszokott osztrák síparadicsomok egyikében élveznék a síszünetet, viszont a lezárások miatt idén inkább a hazai pálya mellett döntöttek - számolt be róla a novekedes.hu.

Ahogy a portál írja, félidejénél tart az idei síszezon, általában sokan utaznak ilyenkor Ausztria valamelyik népszerű hegyvidéki üdülőhelyére, hogy elmerüljenek a téli sportokban. Idén viszont koronavírus ebbe is beleszólt, a lezárások miatt csak nagyon kevesen vállalják be, hogy valamilyen úton-módon eljussanak az Alpokba. Nem csoda, hiszen a téli sport fellegvárának is nevezett Ischgl vált a járvány európai gócpontjává, így a téli sportok szerelmesei kétszer is meggondolják, hogy érdemes-e idén külföldi útra indulni.

Működnek viszont a hazai sípályák, és bár a szezon eleje az időjárás miatt nem sikerült valami fényesen, a megnövekedett érdeklődésnek köszönhetően jó évet zárhatnak.

Nehézkesen indultunk, a tél elején volt egy másfél hónap nyár, ami meg is látszott a forgalmunkon. A hőhullámok annyira lerontották a pálya minőségét, hogy karácsonyra be is kellett zárnunk. December végén viszont elkezdett kedvezni az időjárás, januárban pedig jött a csikorgó hideg, így sokat lehetett hóágyúzni, annyira, hogy nyolcvan centire nőtt a hóvastagság. Ezzel az elmúlt pár nap tavaszias melegét is túl lehetett élni

- mondta a portálnak Bátor Balázs, az eplényi Intersport Síaréna marketing vezetője.

A nehéz kezdet után nagyon jól felpörgött a szezon, megjelentek az új érdeklődők is, akik még sosem jártak Eplényben. Bár nem törvényszerű, hogy a járványhelyzet után, hosszú távon is a vendégeink lesznek, eddig elég jó visszajelzéseket kapunk tőlük

- magyarázta Bátor Balázs.

Mi nem tudjuk azt a pályarendszert kínálni, amit egy osztrák sípálya, az Alpok legmagasabb csúcsáról nézve gyakorlatilag síkság vagyunk. Az osztrákoknak megvan minden természeti adottságuk, hogy változatos pályákat alakítsanak ki, tengerszint feletti magasságukból kifolyólag pedig sokkal hóbiztosabbak. A kisebb eplényi pályának viszont éppen méreténél fogva megvan az az előnye, hogy könnyebb hóágyúzni, ráadásul ki van világítva, így sötétedés után is lehet itt síelni. Igaz most a járványhelyzet miatt este hétkor be kell zárni, de még így is értékes plusz órákat jelent

- tette hozzá.

Milyen fejlesztéseket valósítottak meg? Mire számíthat egy család, ha kikapcsolódna Eplényben? A cikk itt olvasható teljes tartalmában.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sípálya

síelés

síszezon

síszünet

eplény