Orbán Viktor a magyar gazdaság újraindításáról: az a cél, hogy legyen elég védett ember

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor a magyar gazdaság újraindításáról: az a cél, hogy legyen elég védett ember

Bár meg vagyunk gyötörve rendesen, de a jó hatás szép lassan maga alá gyűri a rossz hatást - fejtette ki a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint egyelőre nincs ok további szigorítások, bevezetésére; a jelenlegi korlátozások elegendőek.

Mi hullámokban számolunk, a mai a második hullám 94. napja, meg is vagyunk gyötörve rendesen

- kezdte a szokásos pénteki rádióinterjúját Orbán Viktor. A miniszterelnök ismertette a friss járványhelyzetet is; ma reggelre 1860 új fertőzést regisztráltak, és elhunyt 99 ember.

Orbán Viktor ugyanakkor kiemelte, hogy az adatokban ismét negatív trend látszik. Az okokra vonatkozó konkrétumokat ugyanakkor nem tudják, de a legvalószínűbb, hogy a mutáns, brit vírusvariáns okozza a számok növekedését Magyarországon. Orbán azt is leszögezte, hogy

Úgy látom, hogy nem szükséges további szigorításokat tenni, sőt ezt kifejezetten ellenezném

- fogalmazott, majd hozzátette, már van annyi vakcinánk, hogy a jó hatás szép lassan maga alá tudja gyűrni a rossz hatást. Szerinte jó hír, hogy ma már 700 ezer védett ember van Magyarországon, akik vagy átestek a fertőzésen, vagy megkapták az első oltást.

Orbán Viktor felhívta arra is a figyelmet, "hogyha a kínai vakcinával is el tudunk kezdeni oltani, akkor húsvétig mindenkit be tudunk oltani, aki regisztrált, ez közel 2,5 millió ember." A kormányfő hozzátette:

Június elejéig pedig 6,8 millió embert tudunk beoltani.

Azt viszont Orbán is hozzátette, hogy a kínai vakcinából minden szállítmányt külön meg kell vizsgálni.

Ezek a vizsgálatok zajlanak most, jó esélyünk van, hogy tudjuk vele oltani

- mondta Orbán.

A miniszterelnök kiemelte, hogy ő jobban bízik a magyar szakemberek vizsgálatában, mint a "brüsszeli" vizsgálatokban.

A korményfő beszélt arról is, hogy a mai napon véglegesíthetik az újranyitással kapcsolatos online konzultáció kérdéseit, mely a jövő héten már indul is.

Nem lesz sok kérdés, 5-6 kérdést tervezünk

- fogalmazott Orbán. Mint mondta, lesz arra vonatkozó kérdés, hogy az oltásigazolás jelentsen-e nagyobb szabadságot, ezért készítették elő az igazolások bevezetését.

Orbán a magyar gazdaság újraindításáról

Az a cél, hogy legyen elég védett ember, és akkor a szolgáltatások területén részlegesen meg lehet nyitni számukra az éttermeket, szállodákat, művelődési házakat

- mondta Orbán, majd hozzátette, szerint ehhez 2-3 millió védett ember kell, akkor lehetne arról beszélni például, hogy számukra megnyissák az éttermek teraszait.

A 10 millió forintos ingyenhitelt a kormány nem a nagy vállalatoknak szánja, még csak nem is a közepeseknek. Ez kifejezetten a mikro- és kisvállalatoknak hirdettük meg

- mondja a miniszterelnök, aki azt is hozzátette, hogy a konstrukciót még csak most véglegesítik. Mint mondta, meglátása szerint a 100 milliárdos korlátot hamar ki fogják meríteni.

Arról fogom győzködni a pénzügyminisztert, hogy legyen felülről nyitott a kassza

- fogalmazott a kormányfő.

Arra kell számítani, hogy pillanatokon belül munkaerőhiány lesz Magyarországon, különösen az építőiparban

- tette hozzá a miniszterelnök, aki szerint talán sosem látott lakásépítési bumm jöhet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

orbán viktor

második hullám

nyitás

oltás

vakcina

gazdaság