50 milliárdos fejlesztés: Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb termelőegysége épül

HelloVidék   
  Megosztom
50 milliárdos fejlesztés: Nyugat-Dunántúl egyik legnagyobb termelőegysége épül

Jelenleg a szerkezetépítés zajlik, ami várhatóan június végére fejeződik be – mutatta be a már forgalmas munkaterületnél a generálkivitelező vezérigazgató-helyettese, Szilágyi Csaba.

A Nestlé Purina büki üzeme 32 ezer négyzetméternyi új épülettel bővül, a 140 millió eurós, vagyis mintegy 50 milliárd forintos építkezéssel a nyugat-magyarországi régió egyik legnagyobb termelőegysége lesz a büki iparterületen - számol be róla a Vaol.hu.

A tervezőasztalon már hónapokkal ezelőtt látszott, amin most dolgoznak: a monumentális épületek. A napokban még forgalmasabb volt a környék: kamionokkal, egyesével szállították, szállítják ide a hatalmas oszlopegységeket. Egy hét alatt helyükre kerültek aztán az első oszlopok: 485 ilyen támasz lesz az új gyáregység alapja.

A tartóelemek aztán tizedmilliméterre a tervezett helyükre kerülnek, daruval emelik, illesztik a helyükre a betonelemeket, hogy azok stabil szerkezetet adjanak majd az új gyáregységnek. Összesen 485 ilyen tartóoszlopot állítanak fel, azok adják az új épületegység vázszerkezetét. A gőzerővel beindult építkezés biztonságos munkaterület, a megfelelő védőruházat mellett a higiéniai szabályok betartására is táblák figyelmeztetnek, és 10 kilométer/óra a megengedett legnagyobb sebesség a behajtó járműveknek, valamint szigorú parkolási szabályok érvényesek a mezőgazdasági út mellett kialakított parkolókban.

- írják.

Az oszlopsorok még hetekig gyarapodni fognak. A tervek szerint augusztusra kerül helyére a homlokzat és a tető, akkor már az „oszloperdő” helyén az új gyáregység látszik, mintegy folytatásaként a most is termelő üzemegységeknek. Az ütemezés szerint szeptemberben végez a kivitelező az építkezéssel, aztán október végéig lesz idő az esetleges hibák kijavítására.

November végéig kell meglennie a használatbavételi engedélynek

A kivitelezéssel párhuzamosan az épület „megtöltésén” is dolgoznak már most az állateledelgyárnál, hiszen az első új gépsor május végén érkezik Bükre. Ehhez már toborozzák a leendő munkavállalókat, összesen 160 fővel bővül a létszám.

Az élelmiszeripari vállalatnál a termelési területen számos pozíció nyitott, főleg a gyártósorra, de raktári és képzési területen is bővítés látszik. Az új munkavállalók a régebbi egységekben tanulnak majd be, ott ismerik meg a biztonsági előírásokat, a gyártósorokat és a feladatokat, a tervek szerint így lesz gyors és zökkenőmentes az új üzemrész beindítása, amit még 2021-re terveznek Bükön.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

gyárbővítés

bük

nestle