Kiakadtak az orvosok Kelet-Magyarországon: veszélybe kerülhet a baleseti ellátás

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak az orvosok Kelet-Magyarországon: veszélybe kerülhet a baleseti ellátás

A debreceni után a nyíregyházi traumatológia is megszűnhet, hívja fel a figyelmet Facebook-posztjában Kunetz Zsombor. Az orvosok ugyanis nem írják alá a felkínált szerződést - közölték ma délután.

A nyíregyházi Jósa András Oktatókórház Traumatológiai és Kézsebészeti Osztályának orvosai levélben tették közzé, hogy a törvényben foglalt feltételek mellett nem írják alá a felkínált szerződést:

Az egészségügyi szolgálati munkaszerződést a jelen feltételek mellett osztályunk orvosai elfogadni nem tudják, tekintettel arra, hogy a munkaszerződés és a kapcsolódó megállapodás egyáltalán nem tartalmazzák a foglalkoztatás (munkavégzés helye, ideje, illetmény alapon túli bérelemek) minimum feltételeit

- olvasható a nyílt levélben, amelyet Kunetz Zsombor tett közzé Facebook-oldalán, és amit a 444 szúrt ki.

A levél írói nem értenek egyet a felkínált szerződés elemeivel, a díjazás mértékvel és a munkaidő szervezésének módjával sem.

Kérjük az egyeztetések azonnali megkezdését, a munkaszerződés módosítását. A szerződést ebben a formában osztályunk orvosai nem írják alá, így 2021. március 1-től a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei traumatológiai ellátás megszűnik

- emelték ki.

A debreceni orvosok azóta - írja a 24.hu - rendezték a vitát az egyetem vezetésével, így jelen állás szerint ott működni fog a traumatológia.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

egészségügy

kórházi törvény