Katonai tábor épül Gyulafirátót határában: saját vasútvonala is lesz az új bázisnak

Magyar Hírlap   
  Megosztom
Katonai tábor épül Gyulafirátót határában: saját vasútvonala is lesz az új bázisnak

A NATO finanszírozásában épül új katonai tábor a Veszprém megyei Gyulafirátót határában. A lépésre azért van szükség, mert a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program tervei alapján 2018-ban nyilvánvalóvá vált, hogy a honvédség a közeljövőben olyan új és modern technikai eszközökkel bővül, amelyek manőverezéséhez a korábbinál nagyobb hely kell - számolt be róla a Magyar Hírlap.

Ahogy a portál írja, mivel a Bakonyban már a 19. század óta működik a lőtér, kézenfekvőnek tűnt, hogy ott épüljön fel az új tábor is. Kiemelték, a bázist a településtől közel egy kilométerre valósítják meg. Ezt azért fontos megjegyezni, mert a most is működő gyakorlótéren belül ez az egyetlen olyan térség, amely nem esik a Natura 2000 hatálya alá.

Ahogy a lap arról beszámolt, a beruházás fontos része lesz a hajmáskéri vasútállomás és a tábor között épülő önálló pálya is, amely gyakorlatilag tehermentesíti az eddigi forgalom alól a települést. Az új fejállomáson ugyanis mind a személyi állomány, mind a nehéz technikai eszközök kirakodása és mozgatása megoldható a lakosság és a faluban közlekedők zavarása nélkül.

Az építkezés a terep rendezésével indult el a közelmúltban. A tábor első üteme a tervek szerint 2023 év elejére készül el, és nem csupán a nemzetközi erők, de a Központi Lő- és Gyakorlótér állományának elhelyezésére is szolgál majd. A komplex objektumban a sátorhelyek és elhelyezési épületek mellett egy gép- és harcjármű telep, egy javítóműhely, étkezde, elsősegélynyújtó hely és sportközpont is lesz

- írta meg a portál.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyulafirátót

bakony

lőtér

tábor

katonai tábor

bázis

beruházás