Financial Times: nincs mese, ez a vidéki nagyváros ma a közép-kelet európai régió központja

HelloVidék   
  Megosztom
Financial Times: nincs mese, ez a vidéki nagyváros ma a közép-kelet európai régió központja

A Financial Times szerint Debrecen a közép-kelet európai régió központja. A kis és közepes városok között globálisan a TOP 5-be kerülve olyan városokkal szerepel egy lapon, mint Zürich, vagy Bahrein fővárosa, Manama.

Debrecen kimagasló eredményt ért el a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén és felkerült a világ legjobb befektetésösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára – írja a Világgazdaság.

Az elismerés egy lapon említi Debrecent New Yorkkal, illetve Berlinnel, ahol a Tesla a világ legkorszerűbb elektromos autógyártó üzemét építi. Emellett Debrecen saját kategóriájában,

Az elmúlt öt évben közel 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett Debrecenbe, mely révén 6,500 új munkahely létesül. Mindezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a város elérje ezt a rangos helyezést.

2020-ban összesen 221 millió euró összegű beruházás érkezett Debrecenbe, mellyel 566 új munkahely létesül. A két legnagyobb beruházást a kínai SemCorp csoport és a svájci Sensirion valósítja meg.

A 2020-as évben még az alábbi új beruházásokat jelentették be:

  • Az IT iparágban működő, piacvezető 4iG az Agora irodaházban hozta létre új irodáját, 20 munkahelyet teremtve a városban.
  • A magyar tulajdonú logisztikai BHS Trans Kft. a Déli Ipari Parkban építi fel új logisztikai központját 7,8 millió euró értékben, 56 foglalkoztatott alkalmazása mellett.
  • A Hajdúhús 2000 Kft. 1,6 millió euró értékben valósít meg húsipari fejlesztést, valamint a Bumet 1,5 millió euró értékben újra befektet Debrecenben.
  • A piacvezető mélyépítési tevékenységet végző HBM Kft., illetve Magyarország egyik vezető mérnök irodája a CÉH Zrt. is létrehoz egy helyi irodát.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

hajdú-bihar

gazdaság

autóipar

tesla