Financial Times: nincs mese, ez a vidéki nagyváros ma a közép-kelet európai régió központja

HelloVidék   
  Megosztom
Financial Times: nincs mese, ez a vidéki nagyváros ma a közép-kelet európai régió központja

A Financial Times szerint Debrecen a közép-kelet európai régió központja. A kis és közepes városok között globálisan a TOP 5-be kerülve olyan városokkal szerepel egy lapon, mint Zürich, vagy Bahrein fővárosa, Manama.

Debrecen kimagasló eredményt ért el a Financial Times nemzetközi tőkeáramlásokkal és befektetésekkel foglalkozó divíziója, az fDI Intelligence globális felmérésén és felkerült a világ legjobb befektetésösztönzési célpontjainak TOP 10-es listájára – írja a Világgazdaság.

Az elismerés egy lapon említi Debrecent New Yorkkal, illetve Berlinnel, ahol a Tesla a világ legkorszerűbb elektromos autógyártó üzemét építi. Emellett Debrecen saját kategóriájában,

Az elmúlt öt évben közel 680 milliárd forint értékű külföldi befektetés érkezett Debrecenbe, mely révén 6,500 új munkahely létesül. Mindezek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a város elérje ezt a rangos helyezést.

2020-ban összesen 221 millió euró összegű beruházás érkezett Debrecenbe, mellyel 566 új munkahely létesül. A két legnagyobb beruházást a kínai SemCorp csoport és a svájci Sensirion valósítja meg.

A 2020-as évben még az alábbi új beruházásokat jelentették be:

  • Az IT iparágban működő, piacvezető 4iG az Agora irodaházban hozta létre új irodáját, 20 munkahelyet teremtve a városban.
  • A magyar tulajdonú logisztikai BHS Trans Kft. a Déli Ipari Parkban építi fel új logisztikai központját 7,8 millió euró értékben, 56 foglalkoztatott alkalmazása mellett.
  • A Hajdúhús 2000 Kft. 1,6 millió euró értékben valósít meg húsipari fejlesztést, valamint a Bumet 1,5 millió euró értékben újra befektet Debrecenben.
  • A piacvezető mélyépítési tevékenységet végző HBM Kft., illetve Magyarország egyik vezető mérnök irodája a CÉH Zrt. is létrehoz egy helyi irodát.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

hajdú-bihar

gazdaság

autóipar

tesla