Fontos bejelentés: már igényelhető a Magyar Bankholding tagbankjaiban az újraindítási gyorskölcsön

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentés: már igényelhető a Magyar Bankholding tagbankjaiban az újraindítási gyorskölcsön

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank már fogadja a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt igénylő vállalkozásokat és egyesületeket, országszerte 474 MFB Ponton. A Magyar Bankholdinghoz tartozó hitelintézetek sok érdeklődőre számítanak, ezért a hitelfeldolgozási központokat megerősítették, hogy gyorsítsák az igények feldolgozását.

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank MFB Pontjain már március 8-tól, a hitelprogram indulásának napjától igényelhető a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön. A kedvezményes hitel a koronavírus-járvány gazdasági hatásaival érintett ágazatokban működő mikro-, kis- és középvállalkozásoknak biztosít forrást a bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására.

A programban 1-10 millió forint, közötti hitel vehető fel, az összeg nem haladhatja meg a vállalkozás 2019-es árbevételét. További fontos pályázati feltétel, hogy a vállalkozás 2019-es évi üzemi eredménye pozitív kell, hogy legyen.

A kölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, és akár saját forrás nélkül is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel, hároméves törlesztési türelmi idő mellett lehet igényelni. A forgóeszköz- vagy a működési költség finanszírozását igazolni kell a folyósítást követő másfél éven belül. A kölcsön bármikor előtörleszthető vagy végtörleszthető pluszköltségek nélkül.

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt a hitelkérelem nyomtatvány kitöltésével és a kötelezően előírt mellékletek csatolásával lehet igényelni. A palyazat.gov.hu oldalon található nyomtatvány utolsó oldala tartalmazza a benyújtandó dokumentumok listáját.

Gyorsabb hitelbírálat az ügyintézők átcsoportosításával

A Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarékbank ügyintézői az érdeklődők számának függvényében a lehető leggyorsabban bírálják el az igényeket, hogy az ügyfelek mihamarabb hitelhez jussanak; ha szükséges, a gyors feldolgozás érdekében kollégák átcsoportosításával is készülnek a bankok. A hitelszerződést a hitelbírálat után akár azonnal, de legkésőbb 30 napon belül szükséges megkötni.

A hitelintézetek arra kérik a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönt igénylő ügyfeleket, hogy tartsák be a járványhelyzetre vonatkozó szabályokat az MFB Pontoknak helyet adó bankfiókokban: viseljenek maszkot, csak akkor menjenek be a bankfiókba, ha van szabad ügyintéző, és a fiókon kívüli várakozás alatt tartsanak egymástól legalább másfél méteres távolságot.

A Magyar Bankholding tagbankjai együtt az összes MFB Pont csaknem háromnegyedét működtetik, ezzel meghatározó szerepet játszanak a válság során nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítésében is. A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön nyújtásával, további állami és jegybanki kedvezményes konstrukciók közvetítésével, valamint saját termékeikkel aktívan hozzájárulnak a gazdaság válság utáni élénkítéséhez.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

budapest bank

mkb bank

takarékbank

kamatmentes újranyitási gyorskölcsön

vállalkozások

magyar bankholding

hitel

hitelügyintézés