Lebuktak a vidéki fémtelepek: tíz tonna illegális fémhulladékot foglalt le a NAV

MTI   
  Megosztom
Lebuktak a vidéki fémtelepek: tíz tonna illegális fémhulladékot foglalt le a NAV

Öt helyszínen tíz tonna illegális fémhulladékot foglaltak le a pénzügyőrök debreceni és nyíregyházi illegális fémtelepeken - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A közlemény szerint a pénzügyőrök kockázatelemzés alapján Debrecenben és Nyíregyházán olyan helyszíneket ellenőriztek, ahol felmerült a gyanú illegális fémkereskedelemre és tárolásra. Az egyik ingatlan tulajdonosa a közösségi hálón is hirdette illegális tevékenységét, amire a NAV munkatársai is felfigyeltek.

Az ingatlanok tipikus fémkereskedelmi telephely képét mutatták, azokon halomban állt a háztartási fémhulladék és a bontott gépjárműalkatrész. Az ellenőrzésen kiderült, hogy az ingatlanokon lévő mintegy tíz tonna fémhez illegális fémkereskedelmi tevékenység útján jutottak hozzá.

Az ingatlanok tulajdonosai több mint hárommillió forint fémkereskedelmi, hulladékgazdálkodási és környezetvédelmi bírságra számíthatnak. A fémhulladékot az eljárás végén a NAV elektronikus árverésen értékesíti

- tudatta a vámhivatal.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

illegális fémhulladék

fémhulladék

debrecen

nyíregyháza

nav

nemzeti adó- és vámhivatal

fémtelepek