Milliós beruházás: szennyvízcsatorna-hálózatot építenek Pécs határában

HelloVidék   
  Megosztom
Milliós beruházás: szennyvízcsatorna-hálózatot építenek Pécs határában

A baranyai megyeszékhely mellett fekvő Cserkút község önkormányzata a minap értesülhetett arról, hogy egy két évtizedes problémát tudnak megoldani. A település ugyanis 173 millió forintos kormányzati támogatást kapott arra, hogy a 6-os út mellett található iparterületen kiépítse a szennyvízcsatorna-hálózatot - írta meg a bama.hu.

Ahogy a portál írja, a térség parlamenti képviselője, Hoppál Péter elmondta, a régóta várt cserkúti közműfejlesztés Pécs és a környező települések számára is előnyt jelent: ugyanis a több település ivóvízellátását biztosító tortyogói vízbázist is védeni tudják a beruházással.

Hatalmas dologról van szó, hiszen a rendszerváltás óta eltelt időben ez a legnagyobb támogatás, amit megkapott a falu, és ebben nagyon sokat segített Hoppál Péter is, az ő lobbijának eredménye az, hogy megszülethetett a támogatásról szóló kormányzati döntés

– mondta Hegedűs Zsolt, a falu polgármestere.

Nemcsak az itt működő cégeknek, vállalkozásoknak fontos lépés ez, hanem az itt élőknek is, hiszen jó néhányan laknak ezen a Cserkúthoz tartozó külterületen és a beruházással vonzóbbá tehetik a Cserkút-Platón található iparterületet

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

fejlesztés

beruházás

cserkút

közmű

közműfejlesztés

ivóvízellátás

támogatás