Új gyártócsarnok épül Mátészalkán: mutatjuk, mit gyártanak majd a szabolcsi városban

HelloVidék   
  Megosztom
Új gyártócsarnok épül Mátészalkán: mutatjuk, mit gyártanak majd a szabolcsi városban

A beruházó közel hárommilliárd forintos árbevételt vállalt az önkormányzati támogatás fejében - írja a szon.hu.

Nagy örömömre szolgál, hogy a koronavírus idején egyetlen fejlesztésről sem kellett lemondanunk vagy azt szüneteltetnünk, sőt a település helyi vállalkozásainak eddig is színes palettája még tovább bővülhet

- mondta a lapnak dr. Hanusi Péter.

Mátészalka polgármestere hozzátette, tavaly, a járványhelyzet első hullámának felfutásakor derült fény arra, hogy hazánk az egészségügyi védőeszközök beszerzésének jelentős részét importból oldja meg.

Az Eu-Fire Kft. beruházásában felépülhet Mátészalkán egy olyan gyártócsarnok, melyben orvosi védőkesztyűket gyártanak majd. A támogatási szerződésben húsz személy foglalkoztatását és közel hárommilliárd forintos árbevételt vállalt a cég az önkormányzati támogatás fejében. Ez nem csupán húsz család megélhetését jelenti, hanem egy új iparág meghonosodását és a város helyi adóbevételeinek növekedését

- magyarázta a város polgármestere, dr. Hanusi Péter.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mátészalka

beruházás

gyár

gyártócsarnok

szabolcs-szatmár-bereg megye