Nem bírták tovább: végleg lehúzta a rolót az egyik népszerű balatoni étterem

HelloVidék   
  Megosztom
Nem bírták tovább: végleg lehúzta a rolót az egyik népszerű balatoni étterem

Szívszorító Facebook-posztban búcsúzott el vendégeiktől a Balaton-parti étterem. Nem volt más választásuk, nem bírták tovább a koronavírus-járvány miatti nehézségeket,

Még január elején írt arról a Hellóvidék, hogy összességében úgy tűnik, hogy a vidéki csúcsgasztronómia zászlóshajóinak - legalábbis nagyobb részüknek mindenképp - a koronavírus miatti korlátozások ellenére is sikerül talpon maradniuk. Ezt láthatóan kőkemény munkával és áldozatokkal érik el, de legalább nem dobják be a törülközőt. De akkor még szó sem volt harmadik hullámról és újabb kijárási korlátozásokról.

Pár napja Balatonalmádi egy kultikus éttermében ért véget egy hosszú időszak, a Határ csárda ugyanis bejelentette: végleg bezár. A tulajdonos egy szívszorító Facebook-posztban közölte a döntést. Ahogy írja:

Működésünk során megküzdöttünk sok nehézséggel, visszafizettük hiteleinket, álltuk a sarat a gazdasági válság után, szenvedtünk a munkaerőhiány miatt, majd megpróbáltuk felvenni a kesztyűt a járvány okozta nehézségekkel is. Mostanra erőnk kissé megfogyott.

A családi cég 2004-ben vásárolta meg az egykori „Határ Csárdát”, amelyet 2006 júniusára sikerült teljesen újjáépíteni. Az elmúlt 17 évben több mint 100 munkatársuk volt, sokan hosszú éveken át dolgoztak velük, kitartó beszállítóik igyekeztek követni igényeinket, jó pár szerelő biztosította munkájával zavartalan működésünket - olvashatjuk az alábbi posztban:

Címlapfotó: Facebook / Határ Étterem- Balatonalmádi

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

étterem

járvány

gazgaság