Közel 70 millió forintot örökölt a szolnoki kórház: mutatjuk, miért

HelloVidék   
  Megosztom
Közel 70 millió forintot örökölt a szolnoki kórház: mutatjuk, miért

Az összeg már megérkezett a kórház alapítványához - írta meg a szoljon.hu.

Ahogy a portál írja, rendszeresen érkeznek cégektől és magánszemélyektől adományok a Hetényi Géza Kórházba. Nemrég azonban olyan nagylelkű gesztusról értesítették Piroska Miklós főigazgatót, amelyre ritkán akad példa.

Kanadából kereste meg a kórházunkat Alberta állam tiszteletbeli konzulja, Szenthe Sándor és arról értesített, hogy egy kanadai magyar, Gulácsi István végrendeletében jelentős összeget hagyott a Hetényi Géza Kórházért Alapítványra. Kiderült, mintegy 300 ezer dollárról, azaz közel 70 millió forintról van szó, amit a kardiológiai osztályunknak szántak

- magyarázta Piroska Miklós.

A lap közlése szerint Gulácsi István 1924-ben született Szolnokon, majd 1949-ben emigrált Kanadába feleségével, Erzsébettel és Edmontonban telepedtek le és hatvannégy évig éltek boldog házasságban.

A pár rendszeresen utazott haza Magyarországra, az elhatározás pedig, hogy a kardiológiai osztálynak adományozzanak egy nagyobb összeget, onnan ered, hogy itt tartózkodásukkor Erzsébetet éveken keresztül kezelték a Hetényi Géza Kórház kardiológiai osztályán, dr. Herczeg Béla osztályvezető főorvos vezetésével. A 2020-ban elhunyt férj végrendelete szerint már meg is érkezett a pénz a kórház alapítványához. Köszönetképpen a nagylelkű gesztusért, a kórház vezetősége arra készül, hogy egy emlékplakettel tisztelegjen az adományozók előtt

- írta meg a lap

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

kardiológia

kardiológiai osztály

adomány

hetényi géza kórház