Folyamatos a telepítés: kétnyaras pontyokat engedtek a Tiszába, mutatjuk, mely szakaszokon

HelloVidék   
  Megosztom
Folyamatos a telepítés: kétnyaras pontyokat engedtek a Tiszába, mutatjuk, mely szakaszokon

Kétnyaras pontyokat telepített a napokban a halak, valamint a víz világnapjának alkalmából a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége két szakaszban. Az átlagosan hetvendekás egyedek az Aranykárász Bt. szarvas-iskolaföldi tógazdaságában nevelkedtek - írta meg a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a mindszenti kompnál 1618 kilogramm halat engedtek a Tiszába, míg a Mártélyi-holtágba húsz mázsát. Mint azt Oláh Szabolcs, a Mártélyi Horgászegyesület elnöke lapnak elmondta, a kétnyaras, méretében 26 és 29 centiméter közötti pontyok telepítésekor nem rendelik el a horgászati tilalmat.Hozzátette, az országos rendeletben egyébként is 30 centiméter az alsó határ, Mártélynál pedig csak a 35 centiméter felettieket lehet elvinni.

Fontos, hogy a vízbe engedett egyedek megtalálják a helyüket új környezetükben. 2015 óta telepítenek kétnyaras halakat, a fogási naplók adatai alapján egyértelműen gazdagodott az állomány. Egyre több a nagyobb méretű egyed a vizekben

- mondta Oláh Szabolcs.

Megjegyezte, a második szakaszban az atkai holtág 1022 kilogramm, az Algyői-főcsatorna ötszáz kilo­gramm szintén kétnyaras pontyot kapott, Szegednél pedig 10 mázsát engedtek a Tiszába. Március 22-én tehát 6140 kilo­gramm került megyei vizekbe. Április elsején, csütörtökön egy újabb körben idősebb, háromnyaras pontyokat telepít a megyei szövetség.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kétnyáras ponty

ponty

tisza

haltelepítés