Adománnyal segítik a rászorulókat: így jut tojás a nélkülöző családok húsvéti asztalaira

HelloVidék   
  Megosztom
Adománnyal segítik a rászorulókat: így jut tojás a nélkülöző családok húsvéti asztalaira

Elsősorban a Magyar Vöröskereszt által fenntartott családok átmeneti otthonaiba, hajléktalan-ellátó intézményekbe, valamint lakossági segélyezés keretében nélkülöző emberekhez, családokhoz kerül húsvét előtt az a 20 000 darab friss magyar tojás, amit a Magyar Tojásszövetség juttatott el adományozási céllal a legnagyobb hazai humanitárius szervezethez. A társadalmi felelősségvállalási kezdeményezés mintegy 2000 család számára jelent hozzájárulást a húsvéti asztalhoz.

A Magyar Tojásszövetség húszezer darabos tojásadománya a Magyar Vöröskereszt központi raktárából a megyei elosztó helyekre került. Innen jut el húsvétig a humanitárius szervezet által fenntartott szociális intézményekbe, valamint a lakossági segélyezés keretében nélkülöző emberekhez, családokhoz.

A Magyar Tojásszövetség jelentős felajánlásából 5 családok átmeneti otthona, illetve anyaotthon, 12 hajléktalan-ellátó intézmény, valamint további 3 szenvedélybetegekkel és fogyatékkal élő emberekkel foglalkozó intézmény részesül. A tojásokból emellett négy megyében és a fővárosban az alapvető tartósélelmiszereket tartalmazó csomagokba is kerül. Ezeket a Magyar Vöröskereszt munkatársai a következő napokban folyamatosan juttatják el a velük kapcsolatban álló, nélkülöző családoknak.

Felelős szervezetként arra hívjuk fel a figyelmet, hogy a mostani, különösen nehéz, pandémia sújtotta hónapokban elengedhetetlen a rászoruló családok támogatása. A tojás olyan teljesértékű táplálék, fehérje és D vitamin forrás, amelyre a mostani időszakban még nagyobb szüksége van egészségünknek. Fontosnak tartottuk, hogy ez az egyszeri adomány húsvét előtt olyan családok asztalára kerülhessen, akik ténylegesen nélkülöznek. Ezért választottuk partnerül a Magyar Vöröskeresztet, amely a családok segélyezésének legnagyobb szervezete

- mondta Szép Imre, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége (Magyar Tojásszövetség) elnöke.

A koronavírus hazai megjelenése óta eltelt több mint egy évben, cselekvő szervezetként kiemelt figyelmet fordítottunk arra, hogy minél több olyan tevékenységet végezzünk, melyekkel a járvány gazdasági és társadalmi hatásait enyhíthetjük. Az elmúlt hónapokban végig folyamatosan támogattuk a lakosságot tartósélelmiszerekkel, tisztasági szerekkel. 2020-ban így közel 210.000 adag élelmiszercsomagot osztottunk ki, mellyel több mint fél millió embernek segítettünk, országos adományosztásaink pedig azóta is folytatódtak. Örömünkre szolgál, hogy a Magyar Tojásszövetség jóvoltából most egy egészséges és széleskörűen felhasználható élelmiszerrel tudjuk a csomagokat bővíteni, mely ráadásul a húsvéti ünnepkörhöz is kapcsolódik

- tette hozzá Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

tojásfogyasztás

tojás

magyar tojásszövetség

magyar vöröskereszt

adomány

rászoruló családok