Az "Anyukám mondta" csakazért sem adja fel: retró fogásokat is készítenek a kirándulóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Az Anyukám mondta csakazért sem adja fel: retró fogásokat is készítenek a kirándulóknak

Évek során leginkább következetes normalitásukkal és az alapanyagok, a vendéglátás és a vendég iránti maximális tiszteletükkel vívták ki egyezményes jóhírüket a Dudás-testvérek. Ők nyitották a Miskolctól 40 kilométerre fekvő Encsen az azóta legendává lett Anyukám mondta éttermet, aztán a miskolci Pizza, Kávé, Világbékét. Négy hónapja készülnek arra, hogy kinyithassák Debrecenben is a Pizza, Kávé, Világbékét, de a járvány nem enged a szorításból. Pedig Debrecenben is van egy egész szép kis tábor, aki már melegében fogyasztaná Dudásék legendás pizzáit.

Már csak néhány hetet kell várni arra, hogy megtudjuk, hány hetet kell még arra várni… ugye megvan ez a mém? Nos, ebben vagyunk mi is. Tényleg arra bazíroztunk, hogy talán, talán a húsvét már meglesz! Akkor majd kinyithatunk Debrecenben, kiülhetünk a teraszra Miskolcon, lassan indulhatnak az encsi esték is. Hát, most a következő reményteli dátumunk a pünkösdi, de lehet, hogy még későbbibe kellene kapaszkodnunk

— nyilatkozta Dudás Szabolcs a diningguide.hu-nak. A neves szakács azonban egy percig sem szeretne panaszkodni, mert a törzsvendégeikre most is támaszkodhatnak, a zárt csoport ugyanúgy működik, mint ahogy tavaly tavasszal.

Számukra heti egyszer még mindig mennek a menük Budapestre, ahogy egyébként a pizzaboxok is eljutnak Miskolcról igény szerint Debrecenbe és a fővárosba is. Valamivel kevesebb a megrendelés, de van dolguk, tennivalójuk az új üzlet munkálatain felül is.

Takarítanunk kell még egy nagyot és megkezdeni a próbasütéseket az új helyen, de egyébként nyitásra készen állunk. Olyannyira, hogy a kezdő csapatunk már Debrecenbe is költözött. Ez az egység nem függ majd a többitől, mivel saját műhelye van, a tésztákat ott fogjuk összeállítani. Jó kis helyünk van egyébként, konkrétan az Aranybikával szemben, a templomnál. A tér már a jó idő beköszöntével ébredezik is, sok az ember, várják, hogy szabadabb világ legyen. Mi is, hogy a helyiek megtöltsék majd a teraszt.

Nagy marketingtevékenységet nem folytatnak, szeretnék majd, hogy ugyanúgy szájról szájra terjedjen a jóféle pizzák híre, mint ahogy ez Encsen és Miskolcon is történt.

Mondhatnám, hogy Encsen nagy a csend, de február óta ott is van egy kis aktivitás, ugyanis hétvégente sütünk pizzát és retró kedvenceket is készítünk a környékbelieknek, helyieknek, akik szeretik az Anyukám mondtát. Körülbelül 12-től 19 óráig vagyunk, és tényleg klasszikusokat főzünk és sütünk. Például csülköt pékné módra, szezámos csirkecsíkokat, ragacsos oldalast vagy kijevit. Most még medvehagymában is utazunk, ha már ez a szezon is kimarad. A desszert és a pizza alap, szóval ha valaki a környéken kirándulna, csak csörögjön ránk, már készítjük is össze az ebédet! Ezen a hétvégén bárányt is sütünk

— tette hozzá Szabolcs, szóval ha a Zemplén, Tokaj-Bodrogzug környéke lenne a hétvégi óvatos kirándulás helyszíne, akkor érdemes most is megcélozni Encset. Ha nem is a hagyományos módon, de főznek és vendégül látnak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

anyukám mondta

pizza

kávé

világbéke