Meredeken nőnek az ingatlanárak a Balatonnál: mutatjuk, melyek a legdrágább települések

HelloVidék   
  Megosztom
Meredeken nőnek az ingatlanárak a Balatonnál: mutatjuk, melyek a legdrágább települések

Meredeken nőnek az ingatlanárak a Balatonnál. A legnagyobb emelkedés Balatonkenesén volt, de a dobogó első helyén Tihany és Zamárdi áll, ahol a téglalakások átlagos négyzetméterára átlépte az egymillió forintot - közölte az ATV Híradó riportja.

Ahogy a portál írja, Parragh Sándor az úgynevezett Molnár Csilla-házat árulja Fonyód-ligeten: itt lakott az egykori szépségkirálynő. A jelenleg panzióként működő ingatlan ára 89 millió forint. Az eladó híradónknka azt mondta, eddig nem sok komoly vevő akadt.

Az ingatlankereskedő szerint, 2015-ben még átlagosan 195-210 ezer forintba került a régióbeli ingatlanok négyzetmétere. Mára 500-600 ezer forintra nőtt. Rádaásul – mint arra Pintér Tamás, a Lido Home régióigazgatója a híradónak rámutatott – már a Balatontól 5-10 km-re lévő településekre is hatással van a kereslek növekedése.

Az eddig kevésbé eladható ingatlanok is gazdára találnak

- mondta.

Lombár Gábot, a balatoni társaság elnöke – egyben Balatonfenyves polgármestere – azt állítja: van olyan település, ahol a vízparti ingatlanok négyzetméter ára már hétszámjegyű.

Az egymillió forint az alap és attól csak több lehet. Ez azért elég komoly emelkedést jelent

- fogalmazott a híradónak nyilatkozva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

atv

híradó

balaton

ingatlan

ingatlanár

ingatlanárak

ingatlan eladás

balatoni ingatlanok