Orbán Viktor emelte a tétet: ennyi beoltott után jöhet a nyitás következő lépcsőfoka

Pénzcentrum   
  Megosztom
Orbán Viktor emelte a tétet: ennyi beoltott után jöhet a nyitás következő lépcsőfoka

A miniszterelnök nagypénteken a Kossuth Rádióban beszélt a friss járványügyi adatokról: mint elmondta a tegnapi napon 260 magyar hunyt el a koronavírus miatt, és több mint 9 ezer új fertőzöttet találtak. Orbán Viktor beszélt a nyitás következő lépcsőfokairól, ahogy a 18 éven aluliak beoltásáról is.

A szakembereknek igazuk van, hogy az óvatosságra helyezik a hangsúlyt: húsvétkor is óvatosan kell mozognunk.

Mindenkit arra kérek, hordja a maszkot, tartsa a távolságot, legyünk tekintettel egymásra

- mondta el a miniszterelnök. A tegnapi napon 260 haltak meg, több mint 9 ezer új fertőzöttet találtak, de 863 ezren már másodszor is magkapták az oltást. Április 13. után a beoltottak száma meghaladja majd a 3 milliót: onnantól felgyorsulnak az események. A keleti vakcinák jönnek időben, de mostantól talán a nyugati vakcinák is rendben, a terv szerint érkeznek majd. Húsvét után óvatosan, de újra nyithatnak az üzletek, ahogy az a rendeletben is megjelent.

A brit mutánst lassítani lehet, de korlátozásokkal megállítani nem, csak a vakcinával. Orbán Viktor elmondta, a nyugati államok azért zárnak most, mert nincs keleti vakcinájuk, Magyarországak van, ezért nyithatunk hamarabb, mint ők.

3,7 milliónál tart a regisztráltak száma. Elméletileg lehet egy olyan pont, hogy több vakcinánk van, mint amennyien regisztráltak. Nagy kérdés, hogy akkor mi lesz: talán a 16 -18 éveseket el lehet kezdeni oltani, de ez még nagy kérdés.

Ha megvan a 3,5 millió beoltott, akkor óvatosan nyithatnak a szállodák, kultúrális intézmények, melyeket a vakcinaigazolással látogathatóak lesznek. Ez talán ad némi lökést a regisztrációnak, elképzelheő, hogy többen kedvet kaphatnak hozzá - mondta el az Orbán Viktor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

orbán vikor

nagypéntek

koronavírus

koronavírus elleni oltás