Így csinosítják a Tisza-parti várost: most egy 3800 négyzetméteres parkot tettek szebbé

MTI   
  Megosztom
Így csinosítják a Tisza-parti várost: most egy 3800 négyzetméteres parkot tettek szebbé

Befejeződött a 3800 négyzetméteres Móra park felújításának második üteme Szolnokon. A fejlesztés harmadik ütemében folytatódik a park felújítása egészen ki az Ady Endre útig.

A második ütemben mintegy 3800 négyzetméteren újította meg a zöldfelületet a Szolnoki Városüzemeltetési Kft., a területen automata öntözőberendezést építettek ki. A parkban az eddigiek mellé további tíz facsemetét ültettek, öt új padot és öt új hulladékgyűjtőt helyeztek ki. A felújított járdákhoz vezető "ösvények" is új burkolatot kaptak körülbelül 120 négyzetméteren.

Megújult a játszótér néhány eleme is, a gyerekek biztonsága érdekében 85 négyzetméteren új ütéscsillapító felületet építettek ki. A játszótér melletti ivókút környezete is megszépült - jelezte. A területen korszerűsítették a közvilágítást, a játszóteret térfigyelő kamera védi a rongálóktól.

Már felújítások is zajlottak a közelmúltban Szolnokon

A több mint 200 millió forintos beruházás korábbi ütemében már megújult a futball- és a lábteniszpálya, valamint a járdafelületek. A környéken korábban 32 fát ültettek, 19 padot és 15 hulladékgyűjtő edényt helyeztek ki. Megoldották a terület talajcseréjét, 5300 négyzetméteren vetettek füvet és egy körbekerített kutyajátszótérrel is gazdagodott akkor a belvárosi övezet.

A városrészben komoly beruházások valósultak meg a közelmúltban. Megújult a Móra úti rendelő, a bölcsőde és a korábbi Szolnoki Főiskola korszerűsített épületébe költözött a járási hivatal és egy kormányablak.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szolnok

tisza-part

felújítás