Ki képes ilyenre? Megint megrongálták az algyői kilátót, nem is akárhogyan

HelloVidék   
  Megosztom
Ki képes ilyenre? Megint megrongálták az algyői kilátót, nem is akárhogyan

Döbbenet: a rongálók elégették az algyői kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Már nem az első eset, hogy megrongálták az algyői kilátót, és valószínűleg nem is az utolsó – olvashatjuk Algyő közösségi oldalán közzétett posztban. Ahogy írják, a kilátó területén történt mostani rongálás ráadásul olyan szintű, hogy szinte használhatatlanná váltak az asztalok és a padok. A rongálók ugyanis szabályosan elégették az algyői kilátó melletti pihenő fából készült bútorokat, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Ez a kilátó kö­­zös tulajdon, minden al­győié, és lehet, hogy pont azok használják legtöbbször, akik ezt a vandalizmust elkövették. Azt kérte tőlük a településvezető, hogy vigyázzanak az értékekre, mert lehet, hogy azok felújítására azt a pénzt kell elkölteniük, amit egyébként olyan dologra fordítanának, amely az elkövetőknek is szívügye.

- nyilatkozta a Délmagyarnak a település polgármestere.

Az üggyel kapcsolatosan bűncselekmény elkövetése miatt egyébként a Polgármesteri Hivatal már feljelentést tett a rendőségnél.

Az is felvetődött, hogy bekamerázzák a kilátót és környékét

Molnár Áron polgármester a lapnak elmondta, alapvetően nem kamerapárti, a községben mégis jócskán van térfigyelő kamera, és azok előtt történt már rongálás is, az elkövetőket mégsem lehetett felismerni arcuk eltakarása miatt. Ennek ellenére úgy véli, hogy a pihenőhelyen jóval több időt töltenek el ezek a személyek, így felismerhetőbbek lehetnek.

Sőt, szóba került az is, hogy a 47-es főút mentén lévő kilátót áttelepítik a Tisza-partra, ahol jóval több funkciót tudna betölteni, valamint onnan még több mindent lehetne látni belőle. Hozzátette, ehhez azonban pénzre van szükség, de jó úton haladnak. A civilek segítségét is várják a munkához, de nem anyagi támogatásra van szükség, hanem a kilátó felújításában kellene segítő kezet nyújtaniuk.

Címlapfotó: Algyő legyen az algyőieké / Facebook

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

rongálás

algyő