Felpöröghet a vidék ipara: Dunakeszin dupla annyi vasúti kocsit terveznek gyártani

MTI   
  Megosztom
Felpöröghet a vidék ipara: Dunakeszin dupla annyi vasúti kocsit terveznek gyártani

A Dunakeszi Járműjavító gyorsítaná az egyiptomi megrendelésre készülő vasúti kocsik gyártását, ehhez megduplázza a megbízáson dolgozó csapat létszámát - írja pénteki számában a Világgazdaság.

A Dunakeszi Járműjavítóban (DJJ) az egyiptomi megrendelésen jelenleg 90 fő dolgozik, egy műszakban. A létszám megduplázásával az év végén már havi 25 vasúti kocsi készülhet el - közölte a lappal a kft.-t ellenőrző TMH Hungary Invest Zrt. mögött álló, svájci székhelyű TMH International, amely a világ negyedik legnagyobb gördülőállomány-gyártója, az oroszországi Transzmasholding (TMH) nemzetközi tevékenységéért felel. (A TMH International és a Magyar Vagon Zrt. közösen ellenőrzi a TMH Hungaryt.)

A létszám bővítésére vonatkozó terv bejelentését az tette időszerűvé, hogy már a második szállítmány vasúti kocsi is megérkezett Dunakesziről az egyiptomi megrendelőhöz, a hat vagonból álló szerelvénnyel 300 fölé emelkedett az Egyiptomi Nemzeti Vasút által átvett kocsik száma. Az utolsó vonatnak 2023 végéig kell megérkeznie.

A vevő összesen 1300 kocsit rendelt a tendergyőztes TMH Hungarytől, megbízása tizenegy hónapja lépett hatályba. A pénzügyi megállapodás értelmében a mintegy egymilliárd dollár értékű szállítás 51 százalékának Magyarországon kell teljesülnie, a többinek Oroszországban. A TMH tveri gyárából jelenleg is úton van 22 kocsi az egyiptomi alexandriai kikötőbe.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

dunakeszi járműjavító

ipar

gazdaság