Magyar falu program: ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak az önkormányzatok

MTI   
  Megosztom
Magyar falu program: ingatlanfejlesztésre is pályázhatnak az önkormányzatok

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanok fejlesztésére és közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzésre, közösségszervező bértámogatására nyújthatnak be pályázatot péntektől az ötezer vagy kevesebb állandó lakosú települések helyi önkormányzatai, önkormányzati társulásai a Magyar falu program keretében - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Gyopáros Alpár közleményében azt írta, az önkormányzati ingatlanok korszerűsítését, építését szolgáló komplex kiírás több pályázati célt foglal magában:

A tájékoztatás szerint a "Közösségi programokhoz kapcsolódó eszközbeszerzés és közösségszervező bértámogatása" alprogram egymilliárd forint keretösszegben nyújt támogatást közösségszervező foglalkoztatására, valamint a közösségszervezéshez, programok megvalósításához, lebonyolításához kapcsolódó eszközök beszerzésére.

Gyopáros Alpár kiemelte, a Miniszterelnökség - a vidéki kistelepülések hátrányainak mérséklése, a népességcsökkenés megállítása és az életminőség javítása céljából - az idén eddig tizenhárom kiírást tett közzé a Magyar falu program keretein belül, ezek közül már kilenc áll nyitva a pályázók előtt.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

önkormányzat

ingatlanfejlesztés

magyar falu program