Több száz milliós beruházás: új raktárat épít Nyergesújfalun az olasz Lucart

MTI   
  Megosztom
Több száz milliós beruházás: új raktárat épít Nyergesújfalun az olasz Lucart

Az újrahasznosított higiéniai papírtermékeket gyártó olasz Lucart 4600 négyzetméteres új raktárat épít, ezzel megduplázzák az üzem készáruraktárának kapacitását - tájékoztatta a társaság ügyvezető igazgatója.

Babák Ákos elmondta, a hétszázhúsz millió forintot meghaladó beruházáshoz a Külgazdasági és Külügyminisztérium versenyképesség növelését célzó pályázatán támogatást nyert el a vállalat. A Lucart 2018 szeptemberében felavatott, hatmilliárd forintos beruházással felépült üzemében a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból érkező papírtekercseket dolgozzák fel, és innen látják el a közép- és kelet-európai piacot. Az üzemben jelenleg közel 4500 négyzetméteren folyik termelés, ezt egy 1387 négyzetméteres nyersanyagraktár és egy 4523 négyzetméteres késztermékraktár szolgálja ki.

A cég az év második felétől az új 4600 négyzetméteres raktárban több mint tízezer raklapnyi árut tud majd tárolni, azonnali szállításra előkészítve

- ismertette az ügyvezető.

A kft. 88 főt foglalkoztat, 2019-es árbevétele 5,5 milliárd forint volt, amelyből több mint 1,35 milliárd forint exportból származott. Főbb kereskedelmi partnere Bulgária, Moldova, Románia és Szlovákia. Omar Balducci, a cég Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója arról számolt be, hogy a társaságnak a koronavírus miatt megváltozott keresleti igényekkel kellett szembesülnie. Megnövekedett az igény a háztartási higiéniai termékek iránt, ezzel párhuzamosan csökkent a szállodai, éttermi, kávéházi és irodai kereslet.

A Pasquini család által 1953-ban alapított cég piacvezető európai vállalat, amely háztartási higiéniai termékeket gyárt. A Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 395 ezer tonna papírt. A gyártott mennyiség több mint fele újrahasznosított anyagból származik. A cég több mint 1600 alkalmazottat foglalkoztat 11 üzemében, amelyek közül öt Olaszországban, három Spanyolországban, egy-egy pedig Franciaországban, Nagy-Britanniában és Magyarországon található.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

beruházás

fejlesztés

raktár

gyár

gyártó

nyergesújfalu