Változás a SZÉP kártyáknál: mutatjuk, mire lehet költeni a rajta szereplő összeget

Pénzcentrum   
  Megosztom
Változás a SZÉP kártyáknál: mutatjuk, mire lehet költeni a rajta szereplő összeget

A Magyar Közlönyben az olvasható: a 2021. december 31-ig béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya juttatást a szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadói szerződésétől eltérően az eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja, valamint a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is – ide nem értve a szolgáltatás közvetítését – felhasználhatja.

Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, mindez azt jelenti, hogy akinek túl sok pénz ragadt a szállás zsebben, az elköltheti úgyis az összeget, mintha az vendéglátás vagy szabadidő zsebben lenne. Talán a leginkább azoknak okozott fejtörést, mire költsék a számlán maradó összegeket, akik a szabadidő zsebre kapták a cafetériát 2020-ban, azok is most elüdülheti, étkezhetik azt. A zsebek átjárhatósága nagyban megkönnyíti az összegek felhasználását, amelyet a járvány eléggé megnehezített.

Nem is érdemes a SZÉP kártyákon sokáig tartogatni az összegeket, ugyanis egy idő után a pénzintézet 3 százalékos kamatot is felszámíthat utánuk. Az összegek felhasználásának határidejéről és arról, hogy mire lehet jelenleg is költeni az egyes alszámlákról annak ellenére, hogy sok elfogadóhely még mindig zárvatart, év elején összeállítottunk egy kisokost, amely itt olvasható

- írta a portál.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

széchenyi pihenő kártya

felhasználás