Változás a SZÉP kártyáknál: mutatjuk, mire lehet költeni a rajta szereplő összeget

Pénzcentrum   
  Megosztom
Változás a SZÉP kártyáknál: mutatjuk, mire lehet költeni a rajta szereplő összeget

A Magyar Közlönyben az olvasható: a 2021. december 31-ig béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya juttatást a szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadói szerződésétől eltérően az eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja, valamint a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is – ide nem értve a szolgáltatás közvetítését – felhasználhatja.

Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, mindez azt jelenti, hogy akinek túl sok pénz ragadt a szállás zsebben, az elköltheti úgyis az összeget, mintha az vendéglátás vagy szabadidő zsebben lenne. Talán a leginkább azoknak okozott fejtörést, mire költsék a számlán maradó összegeket, akik a szabadidő zsebre kapták a cafetériát 2020-ban, azok is most elüdülheti, étkezhetik azt. A zsebek átjárhatósága nagyban megkönnyíti az összegek felhasználását, amelyet a járvány eléggé megnehezített.

Nem is érdemes a SZÉP kártyákon sokáig tartogatni az összegeket, ugyanis egy idő után a pénzintézet 3 százalékos kamatot is felszámíthat utánuk. Az összegek felhasználásának határidejéről és arról, hogy mire lehet jelenleg is költeni az egyes alszámlákról annak ellenére, hogy sok elfogadóhely még mindig zárvatart, év elején összeállítottunk egy kisokost, amely itt olvasható

- írta a portál.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pénzcentrum

széchenyi pihenő kártya

felhasználás