Érdemes előre tervezni: akár négy hónapot is várhatunk egy szakemberre

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes előre tervezni: akár négy hónapot is várhatunk egy szakemberre

A Mapei Kft. országos felméréséből kiderül, hogy nagyjából négy és fél hónap telik el egy szakemberrel való kapcsolatfelvétel és a munka tényleges megkezdése között egy lakásfelújításnál. Ez két héttel több, mint 2020 júliusában volt.

Átlagosan 133 napot kell várni szakemberre, még ha megyénként eltérő is a kép. A legrövidebb várakozási idővel Komárom-Esztergom megyében számolhatnak (110 nap), legsúlyosabbnak pedig Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád megyében tűnik a szakemberhiány, itt 150, illetve 149 nap az átlagos várakozási idő. Jász-Nagykun-Szolnok megyében átlagban 128 nap telik el a munkák megkezdéséig

- számolt be róla a szoljon.hu, majd hozzátették:

Ahogy a portál írja, a megrendelések megszaporodásában jelentős szerepet játszik az otthonfelújítási támogatások igénybevétele is, valamint az, hogy tavaly a járvány miatt sokan kivártak, most viszont szeretnék mielőbb letudni a halogatott munkákat.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felújítás

szakember

ács

gépész

villanyszerelő

lakásfelújítás

házfelújítás

lakásfelújítási támogatás