Érdemes előre tervezni: akár négy hónapot is várhatunk egy szakemberre

HelloVidék   
  Megosztom
Érdemes előre tervezni: akár négy hónapot is várhatunk egy szakemberre

A Mapei Kft. országos felméréséből kiderül, hogy nagyjából négy és fél hónap telik el egy szakemberrel való kapcsolatfelvétel és a munka tényleges megkezdése között egy lakásfelújításnál. Ez két héttel több, mint 2020 júliusában volt.

Átlagosan 133 napot kell várni szakemberre, még ha megyénként eltérő is a kép. A legrövidebb várakozási idővel Komárom-Esztergom megyében számolhatnak (110 nap), legsúlyosabbnak pedig Hajdú-Bihar és Csongrád-Csanád megyében tűnik a szakemberhiány, itt 150, illetve 149 nap az átlagos várakozási idő. Jász-Nagykun-Szolnok megyében átlagban 128 nap telik el a munkák megkezdéséig

- számolt be róla a szoljon.hu, majd hozzátették:

Ahogy a portál írja, a megrendelések megszaporodásában jelentős szerepet játszik az otthonfelújítási támogatások igénybevétele is, valamint az, hogy tavaly a járvány miatt sokan kivártak, most viszont szeretnék mielőbb letudni a halogatott munkákat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

felújítás

szakember

ács

gépész

villanyszerelő

lakásfelújítás

házfelújítás

lakásfelújítási támogatás