Milliós beruházások Debrecenben: jelentős turisztikai fejlesztések zajlanak a térségben

MTI   
  Megosztom
Milliós beruházások Debrecenben: jelentős turisztikai fejlesztések zajlanak a térségben

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MÜT) Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával az idén huszonkét Torinform iroda újult, illetve újul meg az országban - közölte a Kisfaludy2030 Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Péter a 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a régi városháza épületében kialakított debreceni iroda átadásán fontosnak nevezte, hogy a turisztikai újranyitás után a Tourinform irodák barátságos környezetben, 21. századi körülmények között fogadják a látogatókat.

A szakember kitért arra is, hogy Debrecen és térsége a harmadik leglátogatottabb régió volt tavaly: 765 ezer vendég 1,5 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. Elmondta, hogy jelentős turisztikai fejlesztések is lesznek a térségben: 3600 szálláshely újul meg és 450 új létesül.

A tavalyi magánszálláshely-fejlesztési pályázat keretében Debrecenben 102 szálláshelyen mintegy 204 millió forintért újítanak fel szobákat, a térségben összesen 910 szálláshelyen háromezer szobát újítottak, illetve újítanak meg hárommilliárd forint támogatásból

- ismertette a szakember.

Debrecenben három új, négycsillagos szálloda is épül: az első, 6,9 milliárdos beruházásból épülő szállodát 2022 nyarán, a másik, 5,2 milliárdból épülő hotelt 2023 nyarán, a harmadik, az Aquaticum strand mellett 8,7 milliárdból épülő szállodát pedig 2023 végén adják át - sorolta a vezérigazgató jelezve, hogy megújul a Nagyerdőben lévő ötcsillagos Divinus hotel is.

A Kisfaludy program keretében a szemünk láttán újul meg Debrecen és térsége

- mondta, Horváth Péter hozzátéve, hogy a mintegy ezer turisztikai beruházást több mint 27 milliárd vissza nem térítendő forrással támogatják.

Pósán László országgyűlés képviselő, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke fontosnak nevezte, hogy az ország gazdaságát, benne a több százezer embernek munkát adó idegenforgalmat mielőbb újra lehessen indítani. Mint mondta, az újrainduláshoz elengedhetetlen a koronavírus elleni vakcinázás. Jó döntésnek nevezte, hogy Magyarország a lehető legszélesebb körből szerzi be az oltóanyagokat, ami segíti a mielőbbi újranyitást.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere az érdeklődés növekedésével indokolta az új iroda kialakítását a városháza épületében. Azt mondta, erős belföldi forgalomra számítanak ezen a nyáron amire felkészültek, ahogy fogalmazott: a bértámogatások megmentették a kis- és középvállalkozásokat az ágazatban.

A következő lépésként szeretnék elérni, hogy mielőbb beinduljon a forgalom a debreceni nemzetközi repülőtéren is

- fűzte hozzá Széles Diána.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

magyar turisztikai ügynökség

kisfaludy2030 turisztikai fejlesztő nonprofit zrt

torinform