Milliós beruházások Debrecenben: jelentős turisztikai fejlesztések zajlanak a térségben

MTI   
  Megosztom
Milliós beruházások Debrecenben: jelentős turisztikai fejlesztések zajlanak a térségben

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MÜT) Zrt. és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. támogatásával az idén huszonkét Torinform iroda újult, illetve újul meg az országban - közölte a Kisfaludy2030 Zrt. vezérigazgatója.

Horváth Péter a 25 millió forint vissza nem térítendő támogatásból a régi városháza épületében kialakított debreceni iroda átadásán fontosnak nevezte, hogy a turisztikai újranyitás után a Tourinform irodák barátságos környezetben, 21. századi körülmények között fogadják a látogatókat.

A szakember kitért arra is, hogy Debrecen és térsége a harmadik leglátogatottabb régió volt tavaly: 765 ezer vendég 1,5 millió vendégéjszakát töltött el a kereskedelmi szálláshelyeken. Elmondta, hogy jelentős turisztikai fejlesztések is lesznek a térségben: 3600 szálláshely újul meg és 450 új létesül.

A tavalyi magánszálláshely-fejlesztési pályázat keretében Debrecenben 102 szálláshelyen mintegy 204 millió forintért újítanak fel szobákat, a térségben összesen 910 szálláshelyen háromezer szobát újítottak, illetve újítanak meg hárommilliárd forint támogatásból

- ismertette a szakember.

Debrecenben három új, négycsillagos szálloda is épül: az első, 6,9 milliárdos beruházásból épülő szállodát 2022 nyarán, a másik, 5,2 milliárdból épülő hotelt 2023 nyarán, a harmadik, az Aquaticum strand mellett 8,7 milliárdból épülő szállodát pedig 2023 végén adják át - sorolta a vezérigazgató jelezve, hogy megújul a Nagyerdőben lévő ötcsillagos Divinus hotel is.

A Kisfaludy program keretében a szemünk láttán újul meg Debrecen és térsége

- mondta, Horváth Péter hozzátéve, hogy a mintegy ezer turisztikai beruházást több mint 27 milliárd vissza nem térítendő forrással támogatják.

Pósán László országgyűlés képviselő, az Országgyűlés kulturális bizottságának elnöke fontosnak nevezte, hogy az ország gazdaságát, benne a több százezer embernek munkát adó idegenforgalmat mielőbb újra lehessen indítani. Mint mondta, az újrainduláshoz elengedhetetlen a koronavírus elleni vakcinázás. Jó döntésnek nevezte, hogy Magyarország a lehető legszélesebb körből szerzi be az oltóanyagokat, ami segíti a mielőbbi újranyitást.

Széles Diána, Debrecen turisztikáért is felelős alpolgármestere az érdeklődés növekedésével indokolta az új iroda kialakítását a városháza épületében. Azt mondta, erős belföldi forgalomra számítanak ezen a nyáron amire felkészültek, ahogy fogalmazott: a bértámogatások megmentették a kis- és középvállalkozásokat az ágazatban.

A következő lépésként szeretnék elérni, hogy mielőbb beinduljon a forgalom a debreceni nemzetközi repülőtéren is

- fűzte hozzá Széles Diána.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

magyar turisztikai ügynökség

kisfaludy2030 turisztikai fejlesztő nonprofit zrt

torinform