Hoppá, egy 4,3 milliárdos bejelentés: vidéken bővít a japán Nissin Foods

MTI   
  Megosztom
Hoppá, egy 4,3 milliárdos bejelentés: vidéken bővít a japán Nissin Foods

A kecskeméti Nissin Foods Kft. 4,3 milliárd forintos beruházást hajt végre a városban, a japán tulajdonú élelmiszeripari vállalatnak a kapacitásbővítéséhez a kormány félmilliárd forint készpénztámogatást biztosít.

A beruházással a cég 20 százalékkal bővíti az instant tésztaleves gyártási kapacitását, és háromszorosára a raktározási kapacitását. A fejlesztés a magyar beszállítóknak is új lehetőségeket teremt, mivel az alapanyagaik több mint 50 százalékát magyar gazdálkodóktól és beszállítóktól szerzik be - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Elhangzott, hogy a Nissin Foods bővítése 320 magyar munkahelyet véd meg, és 20 újat teremt. A cég fejlesztése a magyar export növeléséhez is hozzájárul, hiszen a Kecskeméten előállított instant élelmiszerek 90 százalékát a nemzetközi piacokon értékesítik.

A japán cégek beruházásai folyamatosan hozzájárultak a magyar gazdaság dimenzióváltásához és technológiai színvonalának emeléséhez. A japán beruházók alkotják a 8. legnagyobb közösséget Magyarországon, 180 japán cég több mint 30 ezer embernek ad munkát

- ismertette a tárcavezető, aki a Nissin valamennyi Kecskemét környéki munkavállalójának köszönetet mondott a teljesítményéért.

Kurata Aya, a Nissin Foods Kft. igazgatója elmondta: a fejlesztés nagyjából 12 millió eurót tesz ki, ebből új gyártó- és raktáregységet építenek Kecskeméten, illetve új termékek bevezetését is tervezik. A beruházás 20 új munkahelyet teremt a cégnél. Az 1958-ban alapított, instant élelmiszereket gyártó Nissin Foods mára már 16 országban van jelen, köztük Magyarországon, ahol az egyetlen európai gyártóegységük működik. Innen 20 országba exportálják a termékeiket, az alapanyagok több mint 50 százalékát magyar beszállítóktól szerzik be, így nekik is új lehetőségeket teremt a mostani fejlesztés. A jövőben további kecskeméti bővítést is terveznek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fejlesztés

japán

nissin foods

instant