Fontos változások jönnek: mutatjuk, mire lesz jó jövőhéttől a védettségi igazolvány

Pénzcentrum   
  Megosztom
Fontos változások jönnek: mutatjuk, mire lesz jó jövőhéttől a védettségi igazolvány

Orbán Viktor kora reggel egy videóban adta hírül: megvan a 3,5 millió magyar beoltott. Fél 8-tól a Kossuth Rádiónak ad interjút, ahol bejelentette, várhatóan jövő hét közepén meglesz a 4 millió magyar beoltott: nyithatnak a színházak, mozik, szállodák.

Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, 3 millió 548 ezer magyar van beoltva, a teraszok holnap reggel nyithatnak. Az este fél 10-es zárás miatt szabályokat kellett módosítani, így a kijárási tilalom 11 órától lép majd életbe.

A miniszterelnök elmondása szerint jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott, ekkor elérhető lesz a szolgáltatások széles köre azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. Látogathatók lesznek:

  • színházakak
  • mozik
  • edzőtermek
  • uszodák
  • fürdők
  • állatkertek
  • vadasparkok
  • vidámparkok
  • könyvtárak
  • kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is

Orbán Viktor elmondta, hogy láthatóan az óvodák és az iskolák jól vizsgáztak, a gyermekek többsége bement az intézményekbe, és az arány a következő hetekben várhatóan növekedni fog. A 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel, ezért annyi Pfizert fognak elkülöníteni, ami ennek a korosztálynak elég lesz. Az ő oltásuk rendjéről a következő napokban tesznek közzé információkat.

A halálozási statisztikákkal kapcsolatban elmondta, Magyarország tartható pozícióban van a halálozásokat tekintve az utolsó békeévhez képest. Itthon nem tesznek különbséget aközött, hogy Covidban halt meg, vagy Coviddal halt meg. Egyes statisztikákban ez megjelenik ez a különbség, másokban pedig nem.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán vikor

nyitás

oltási igazolvány

védettségi igazolvány

mozik

színházak

uszodák

fürdők