Fontos változások jönnek: mutatjuk, mire lesz jó jövőhéttől a védettségi igazolvány

Pénzcentrum   
  Megosztom
Fontos változások jönnek: mutatjuk, mire lesz jó jövőhéttől a védettségi igazolvány

Orbán Viktor kora reggel egy videóban adta hírül: megvan a 3,5 millió magyar beoltott. Fél 8-tól a Kossuth Rádiónak ad interjút, ahol bejelentette, várhatóan jövő hét közepén meglesz a 4 millió magyar beoltott: nyithatnak a színházak, mozik, szállodák.

Ahogy arról a Pénzcentrum beszámolt, 3 millió 548 ezer magyar van beoltva, a teraszok holnap reggel nyithatnak. Az este fél 10-es zárás miatt szabályokat kellett módosítani, így a kijárási tilalom 11 órától lép majd életbe.

A miniszterelnök elmondása szerint jövő hét közepén meglesz a 4 millió beoltott, ekkor elérhető lesz a szolgáltatások széles köre azok számára, akiknek van védettségi igazolványuk. Látogathatók lesznek:

  • színházakak
  • mozik
  • edzőtermek
  • uszodák
  • fürdők
  • állatkertek
  • vadasparkok
  • vidámparkok
  • könyvtárak
  • kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is

Orbán Viktor elmondta, hogy láthatóan az óvodák és az iskolák jól vizsgáztak, a gyermekek többsége bement az intézményekbe, és az arány a következő hetekben várhatóan növekedni fog. A 16-18 év közöttiek beolthatóak Pfizerrel, ezért annyi Pfizert fognak elkülöníteni, ami ennek a korosztálynak elég lesz. Az ő oltásuk rendjéről a következő napokban tesznek közzé információkat.

A halálozási statisztikákkal kapcsolatban elmondta, Magyarország tartható pozícióban van a halálozásokat tekintve az utolsó békeévhez képest. Itthon nem tesznek különbséget aközött, hogy Covidban halt meg, vagy Coviddal halt meg. Egyes statisztikákban ez megjelenik ez a különbség, másokban pedig nem.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

orbán vikor

nyitás

oltási igazolvány

védettségi igazolvány

mozik

színházak

uszodák

fürdők