Újabb fejlemények: nemzetközi csalóhálózat állhat a Dunaferr-t támadók mögött

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fejlemények: nemzetközi csalóhálózat állhat a Dunaferr-t támadók mögött

Cég közleménye szerint álmeghatalmazások, álközgyűlések, álcégvezető, valós „verőemberek” és egy ál-Habsburg: így foglalható össze röviden a Dunaferr-t támadók fegyverarzenálja. Azzal, hogy Habsburg György személyesen erősítette meg, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonos megbízásából eljáró férfi visszaél családja nevével, egyértelműen kiderült, hogy szélhámosokból áll a Dunaferr átvételén ügyködő csapat. A baj csak az, hogy a hamisításokra, megtévesztésre és erőszakra építő, ukrán megbízásból dolgozó emberek hatalmas károkat okoztak a vállalatnak az elmúlt hónapokban.

Mint írják, az Euronews hírportálján tegnap megjelent tudósítás nem hagy semmilyen további kétséget afelől, hogy a magát Franz Vladimir Habsburg-Lothringennek kiadó, az ügyben a Dunaferr tulajdonosainak „főmeghatalmazottjaként” felbukkant ukrán személy egy nemzetközi hírű szélhámos. A hírcsatorna megkereste Habsburg Györgyöt, aki megerősítette, hogy a vállalat vezetéséért bejelentkező ukrán egyén visszaél családjuk nevével. Az Euronews tudósítása szerint: „a jelenlegi párizsi magyar nagykövet, aki az utolsó magyar király, IV. Károly unokája, azt mondta: "Ő egy szélhámos, ismerjük őt, használja a nevet, de semmilyen kapcsolata nincs a családdal." Hozzátette: "Árt a családnak, kihasználja Habsburg-Tescheni Vilmos főherceg hírnevét Ukrajnában." Az utolsó magyar trónörökös, Ottó fia azt is bevallotta: egyelőre jogilag nem tudtak ellene tenni semmit az ott uralkodó körülmények miatt.”

Mint ismert, a korábban Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó férfi Tatjana Tarutával, a Dunaferr kisebbségi tulajdonosával és egy – magát hol „válságmenedzsernek”, hol „ügyvédnek” aposztrofáló – Mikó István nevű személlyel hamis meghatalmazásokkal akarta átvenni a vállalat irányítását. Az ál-Habsburg hívta össze azt az online közgyűlést is, amely alapján kineveztek egy új „cégvezetőt”. Miután a Dunaferr megkérdőjelezte a bemutatott meghatalmazások valódiságát, és nem engedte be az álmeghatalmazottakat a vállalat területére, Mikó István biztonsági őrökből verbuvált milíciával támadt a gyárra, megbénítva a várost és megfélemlítve a dolgozókat. Csak a rendőrség és a hatóságok professzionális, gyors és határozott fellépése akadályozta meg az események eszkalálódását

- olvasható a közleményben.

Erre reagálva hétfőn Dr. Nagy Péter, a Dunaferr vezető jogásza sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé az áldokumentumokkal és hamisításokkal kapcsolatos bizonyítékokat. Most pedig az is kiderült, hogy az álmeghatalmazottak egyik fővezére egy ál-Habsburg. Értelmet nyernek a hírek az ukrajnai „üzleti sorozatgyilkosságról” és törvénytelen gyárfoglalásokról. Az ál-Habsburgra építő csalássorozat és a múlt pénteki gyártámadás ismeretében immár mindenki számára belátható, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonost képviselő embereknek nem lehet hinni. Egyúttal értelmet nyertek az ukrán sajtóban a Taruta módszereiről keringő hírek, amelyek a család agresszív és törvénytelen ukrajnai gyárfoglalásairól szólnak. Végül az is bebizonyosodott, hogy Magyarországon azonban nem működnek a csalásra, megtévesztésre és agresszióra építő módszerek

- teszik hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dunaferr

botrány

dunaújváros