Újabb fejlemények: nemzetközi csalóhálózat állhat a Dunaferr-t támadók mögött

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb fejlemények: nemzetközi csalóhálózat állhat a Dunaferr-t támadók mögött

Cég közleménye szerint álmeghatalmazások, álközgyűlések, álcégvezető, valós „verőemberek” és egy ál-Habsburg: így foglalható össze röviden a Dunaferr-t támadók fegyverarzenálja. Azzal, hogy Habsburg György személyesen erősítette meg, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonos megbízásából eljáró férfi visszaél családja nevével, egyértelműen kiderült, hogy szélhámosokból áll a Dunaferr átvételén ügyködő csapat. A baj csak az, hogy a hamisításokra, megtévesztésre és erőszakra építő, ukrán megbízásból dolgozó emberek hatalmas károkat okoztak a vállalatnak az elmúlt hónapokban.

Mint írják, az Euronews hírportálján tegnap megjelent tudósítás nem hagy semmilyen további kétséget afelől, hogy a magát Franz Vladimir Habsburg-Lothringennek kiadó, az ügyben a Dunaferr tulajdonosainak „főmeghatalmazottjaként” felbukkant ukrán személy egy nemzetközi hírű szélhámos. A hírcsatorna megkereste Habsburg Györgyöt, aki megerősítette, hogy a vállalat vezetéséért bejelentkező ukrán egyén visszaél családjuk nevével. Az Euronews tudósítása szerint: „a jelenlegi párizsi magyar nagykövet, aki az utolsó magyar király, IV. Károly unokája, azt mondta: "Ő egy szélhámos, ismerjük őt, használja a nevet, de semmilyen kapcsolata nincs a családdal." Hozzátette: "Árt a családnak, kihasználja Habsburg-Tescheni Vilmos főherceg hírnevét Ukrajnában." Az utolsó magyar trónörökös, Ottó fia azt is bevallotta: egyelőre jogilag nem tudtak ellene tenni semmit az ott uralkodó körülmények miatt.”

Mint ismert, a korábban Franz Vladimir Habsburg-Lothringen néven bemutatkozó férfi Tatjana Tarutával, a Dunaferr kisebbségi tulajdonosával és egy – magát hol „válságmenedzsernek”, hol „ügyvédnek” aposztrofáló – Mikó István nevű személlyel hamis meghatalmazásokkal akarta átvenni a vállalat irányítását. Az ál-Habsburg hívta össze azt az online közgyűlést is, amely alapján kineveztek egy új „cégvezetőt”. Miután a Dunaferr megkérdőjelezte a bemutatott meghatalmazások valódiságát, és nem engedte be az álmeghatalmazottakat a vállalat területére, Mikó István biztonsági őrökből verbuvált milíciával támadt a gyárra, megbénítva a várost és megfélemlítve a dolgozókat. Csak a rendőrség és a hatóságok professzionális, gyors és határozott fellépése akadályozta meg az események eszkalálódását

- olvasható a közleményben.

Erre reagálva hétfőn Dr. Nagy Péter, a Dunaferr vezető jogásza sajtótájékoztató keretében tárta a nyilvánosság elé az áldokumentumokkal és hamisításokkal kapcsolatos bizonyítékokat. Most pedig az is kiderült, hogy az álmeghatalmazottak egyik fővezére egy ál-Habsburg. Értelmet nyernek a hírek az ukrajnai „üzleti sorozatgyilkosságról” és törvénytelen gyárfoglalásokról. Az ál-Habsburgra építő csalássorozat és a múlt pénteki gyártámadás ismeretében immár mindenki számára belátható, hogy az ukrán kisebbségi tulajdonost képviselő embereknek nem lehet hinni. Egyúttal értelmet nyertek az ukrán sajtóban a Taruta módszereiről keringő hírek, amelyek a család agresszív és törvénytelen ukrajnai gyárfoglalásairól szólnak. Végül az is bebizonyosodott, hogy Magyarországon azonban nem működnek a csalásra, megtévesztésre és agresszióra építő módszerek

- teszik hozzá.

Címlapkép: Getty Images

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

dunaferr

botrány

dunaújváros