Jó hír a SZÉP kártyásoknak: mától változik az összegek felhasználása

Pénzcentrum   
  Megosztom
Jó hír a SZÉP kártyásoknak: mától változik az összegek felhasználása

Április 15-én jelent meg a Magyar Közlönyben az a rendelet, amely szerint a SZÉP kártyákon bármely alszámláról lehet költeni az elfogadóhelyeken. Vagyis a szállás zsebből is rendelhetünk pizzát, ahogy a vendéglátás alszámláról is vehetünk kondibérletet. Ez nagyban megkönnyíti a kártyákon ragadt összegek felhasználását, amit eddig a koronavírus-járvány így vagy úgy meggátolt.

A rendelet pontosan úgy fogalmazott: a 2021. december 31-ig béren kívüli juttatásként az egyes alszámlákra utalt Széchenyi Pihenő Kártya juttatást a szolgáltató a Széchenyi Pihenő Kártya elfogadói szerződésétől eltérően az eredeti alszámlánál meghatározott tevékenységi körébe tartozó szolgáltatás ellenértékének megfizetésére egy másik alszámlán lévő egyenleget is elfogadhatja, valamint a kártyabirtokos az egyes alszámlákon lévő pénzeszközt másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás ellenértékének megfizetésére is – ide nem értve a szolgáltatás közvetítését – felhasználhatja.

Tehát ha kedvünk támad kiülni egy már nyitva tartó teraszra, akkor egy SZÉP kártyát elfogadó helyen már a szállás vagy szabadidő zseb terhére is rendelhetünk egy kávét. Talán a leginkább azoknak okozott fejtörést, mire költsék a számlán maradó összegeket, akik a szabadidő zsebre kapták a cafetériát 2020-ban. Mától ők is elüdülhetik, étkezhetik azt - írja a Pénzcentrum.

Nem is érdemes a SZÉP kártyákon sokáig tartogatni az összegeket, ugyanis egy idő után a pénzintézet 3 százalékos kamatot is felszámíthat utánuk. Az összegek felhasználásának határidejéről és arról, hogy mire lehet jelenleg is költeni az egyes alszámlákról annak ellenére, hogy sok elfogadóhely még mindig zárvatart, év elején összeállítottunk egy kisokost, amely itt olvasható.

Címlapfotó: MTI/Balázs Attila

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

szép-kártya

nyitás

terasznyitás