Folytatja jármű-fiatalítási programját a Volánbusz: rengeteg új autóbuszt vásárolna a cég

HelloVidék   
  Megosztom
Folytatja jármű-fiatalítási programját a Volánbusz: rengeteg új autóbuszt vásárolna a cég

Újabb két közbeszerzési eljárást írt ki összesen 79+8 új autóbusz beszerzésére a Volánbusz járműflottájának egy részét biztosító Volán Buszpark Kft. Az eljárások eredményessége esetén várhatóan az év végétől normál padlós, kéttengelyes, szóló kivitelű (nem csuklós), légkondicionáló berendezéssel ellátott, környezetkímélő, EURO-6-os dízelmotorral felszerelt járművek biztosítják a kényelmes és biztonságos helyközi utazást a Volánbusz kötelékében.

A flottakezelő társaság az eljárás első részében 50+5 darab elővárosi jellegű, legalább 210 kW (286 LE) teljesítményű járműre, míg a második részben 29+3 darab klasszikus, távolsági helyközi forgalmat kiszolgáló, minimum 200 kW-os (268 LE) autóbuszra várja a pályázatokat.

A járműveknek az első rész esetében minimum 80, a másodikban 75 férőhellyel kell rendelkezniük, az elővárosi autóbuszoknál legalább 51, míg a hosszabb útvonalakon közlekedőknél minimum 55 ülőhely az elvárás. Az elektronikus utastájékoztatási és kamerarendszer szintén alapkövetelmény. A poggyásztér mérete a távolsági jellegű járművekben legalább 6, a rövidebb távon közlekedőkben 4,5 m3 kell legyen. A még komfortosabb utazás érdekében az autóbuszok mindegyikén dönthető kivitelű, szivacsozással ellátott, szövetborítású, magas támlájú, karfás üléseket kell kialakítani.

A minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében a járműveket legalább az EURO-6-os előírásoknak megfelelő dízelmotorral kell felszerelni. Az új buszok legkorábban 2021 végén állhatnak forgalomba a társaságnál. A Volánbusz jármű-fiatalítási programjának keretében 2018 ősze és 2020 decembere között 866 új és újszerű autóbusz állt forgalomba a közlekedési vállalatnál és jogelőd társaságainál. A MÁV-Voláncsoport idén tovább folytatja a flotta dinamikus megújítását: 2021-re összesen 827 helyközi autóbusz beszerzését tervezi.

A vasúti és az autóbuszos közszolgáltatás integrációja lehetőséget teremt arra, hogy az egyesített erőforrásokkal, a jövőben egységessé váló menetrend és jegyrendszer révén a közösségi közlekedés kiszámítható, biztonságos és környezetkímélő alternatívát nyújtson az egyéni közlekedéssel szemben.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

volán

volánbusz

busz

fejlesztés

járművek

utazás

belföld