Kiderült: ennyit kell várniunk még az M10-es út megépülésére

HelloVidék   
  Megosztom
Kiderült: ennyit kell várniunk még az M10-es út megépülésére

Az M10-es út, Üröm és Kesztölc közötti megépülése sürgető lenne, azonban erre egy most közzétett tanulmány szerint legalább 2052-ig, azaz további 31 évig kell várni. Addig viszont más szakasza biztos megépül.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től Buzinkay György, a Momentum politikusa szerezte meg a M100-as Bicskét Esztergommal összekötő gyorsforgalmi út építéséről szóló hatástanulmányokat, amiben szó van az M10-es útról is, amit „nagytávon, 2052. évtől” terveznek átadni - olvashatjuk a Telex.hu-n.

A tanulmány azt is írja, hogy az M0 nyugati szektorát 2034-ben adnák át, ami érdekes újdonság, mostanában nem volt róla szó, csak az M0-M10-M100 elkerülőről, amellyel helyettesíteni szerették volna azt. A Budapestet elkerülő M0-s körgyűrű északi (Megyeri-híd és Solymár közötti) és nyugati (Solymár és Bicske közötti) szelete régóta hiányzik, a megépülésüknek történelmileg több akadálya is volt.

Azonban az M100-as autóút (és a 2025-re tervezett M0 északi szektorának) átadása jelentős terhet ró majd a már most is nagyon forgalmas 10-es útra és a környező településekre, mert az ország kelet-nyugati tranzitforgalma ahelyett, hogy az M0 már meglévő szakaszán, dél felé kerülné meg a fővárost, észak felé fog fordulni, tovább terhelve a 10-es utat, legkorábban is addig, amíg az M0 nyugat meg nem épül a tervek szerint 2034-ben.

Ezért az M10-es út (Üröm és Kesztölc között) megépülése sürgető lenne, azonban erre a tanulmány szerint legalább 2052-ig, azaz további 31 évig kell várni.

- írják.

Címlapfotó illusztráció: MTI / Varga György

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

m10

autópálya

budapest elkerülő

m0