Gigaprojekt a Dunántúlon: látványos útépítés zajlik Pápa és Győr között

HelloVidék   
  Megosztom
Gigaprojekt a Dunántúlon: látványos útépítés zajlik Pápa és Győr között

A Dunántúlon, Pápa és Győr között a 83-as főúton az útépítési munkálatok során korszerű útszakaszt, gyorsforgalmi csomópontokat, hidakat és reptéri bekötőutat építenek.

A 83-as főúton Pápa és Győr között megépül hat darab különszintű csomópont, valamint 23 darab híd. Mindezek mellett egy bekötőút is kiépül, amely a pápai repülőteret csatolja be a 83-ashoz, írja a magyarepitok.hu

A portál szerint a projekt jelentőségét többek közt az adja, hogy egy rendkívül balesetveszélyes és rossz nyomvonalvezetésű út helyett, 2x2 sávos fizikai elválasztással, új nyomvonalon, különszintű csomópontokkal, 110 km/h megengedett sebességre kialakított főút létesül. A régió számára további fontos fejlesztésként a pápai repülőtér gyorsforgalmi kapcsolatot nyer a most négysávosodó 83-as és a Győrnél elhaladó M1-es autópálya által.

A lap értesülése szerint a fejlesztésben a 83-ashoz kapcsolódó repülőtéri bekötőút kivitelezése is szerepel. Ehhez kapcsolódva országos közútkorrekciókat végeznek a Marcaltőre vezető 8408-as úton, illetve a 8314-esen, körforgalmakat hoznak létre, és négy hidat is megépítenek.

A regionális gyűjtőút nemcsak Pápát köti össze az autópályával, vagy a repülőteret az autópályával és Győrrel, hanem a környező települések is jól tudják majd használni, a fejlesztés rendkívül biztonságos közlekedést tesz lehetővé, valamint a menetidő is lerövidül.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

útépítés

fejlesztés

beruházás

veszprém megye

útfejlesztés

út

83-as út

gazdaság

győr-moson-sopron megye