Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

Hiába várták már sokan ezt a rendezvényt, a járványhelyzet miatt idén tavasszal sem rendezik meg a rendkívül népszerű Mihály napi vásárt Debrecenben, ahol a kétnapos eseményen átlagosan háromszázezer látogató szokott megfordulni.

Május második hétvégéjén tartották volna meg a hagyományos kirakodóvásárt, de a vírus miatt idén sem szervezi meg az önkormányzat a nemzetközi hírű eseményt, írja a dehir.hu.

A tavaszi nagyvásárokon a járvány előtti években hatszáznál is több kereskedő kínálta portékáit, s amikor jó volt az időjárás, két nap alatt 250-300 ezer ember fordult meg a vásárban. A járványhelyzet miatt tavaly óta nem tartottak nagyvásárt Debrecenben.

A Mihály napi vásárnak egészen 1405-ig nyúlnak vissza a gyökerei, Luxemburgi Zsigmond király ekkor adományozott vásártartási jogot Debrecennek, az 1700-as évek elején a cívisvárosban évente már hat nagyvásárt (állat, termény) tartottak, melyek a lakosság szükségleteinek a kielégítését szolgálták.

A vásárt évente kétszer rendezik meg szokásosan, egyszer ősszel, egyszer pedig tavasszal már évtizedek óta, a koronavírus-járvány azonban átírta ezt a mentrendet, és tavaly március óta egyszer sem örülhettek egyik kedvenc rendezvényüknek sem a vásárra rendszeresen kilátogatók, több százezerezer ember.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

hajdú-bihar megye

nagyvásár

mihály napi vásár

vásár

rendezvény

járványhelyzet

tavasz