Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

Hiába várták már sokan ezt a rendezvényt, a járványhelyzet miatt idén tavasszal sem rendezik meg a rendkívül népszerű Mihály napi vásárt Debrecenben, ahol a kétnapos eseményen átlagosan háromszázezer látogató szokott megfordulni.

Május második hétvégéjén tartották volna meg a hagyományos kirakodóvásárt, de a vírus miatt idén sem szervezi meg az önkormányzat a nemzetközi hírű eseményt, írja a dehir.hu.

A tavaszi nagyvásárokon a járvány előtti években hatszáznál is több kereskedő kínálta portékáit, s amikor jó volt az időjárás, két nap alatt 250-300 ezer ember fordult meg a vásárban. A járványhelyzet miatt tavaly óta nem tartottak nagyvásárt Debrecenben.

A Mihály napi vásárnak egészen 1405-ig nyúlnak vissza a gyökerei, Luxemburgi Zsigmond király ekkor adományozott vásártartási jogot Debrecennek, az 1700-as évek elején a cívisvárosban évente már hat nagyvásárt (állat, termény) tartottak, melyek a lakosság szükségleteinek a kielégítését szolgálták.

A vásárt évente kétszer rendezik meg szokásosan, egyszer ősszel, egyszer pedig tavasszal már évtizedek óta, a koronavírus-járvány azonban átírta ezt a mentrendet, és tavaly március óta egyszer sem örülhettek egyik kedvenc rendezvényüknek sem a vásárra rendszeresen kilátogatók, több százezerezer ember.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

hajdú-bihar megye

nagyvásár

mihály napi vásár

vásár

rendezvény

járványhelyzet

tavasz