Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a vásározóknak: idén tavasszal is elmarad a nemzetközi hírű nagyvásár

Hiába várták már sokan ezt a rendezvényt, a járványhelyzet miatt idén tavasszal sem rendezik meg a rendkívül népszerű Mihály napi vásárt Debrecenben, ahol a kétnapos eseményen átlagosan háromszázezer látogató szokott megfordulni.

Május második hétvégéjén tartották volna meg a hagyományos kirakodóvásárt, de a vírus miatt idén sem szervezi meg az önkormányzat a nemzetközi hírű eseményt, írja a dehir.hu.

A tavaszi nagyvásárokon a járvány előtti években hatszáznál is több kereskedő kínálta portékáit, s amikor jó volt az időjárás, két nap alatt 250-300 ezer ember fordult meg a vásárban. A járványhelyzet miatt tavaly óta nem tartottak nagyvásárt Debrecenben.

A Mihály napi vásárnak egészen 1405-ig nyúlnak vissza a gyökerei, Luxemburgi Zsigmond király ekkor adományozott vásártartási jogot Debrecennek, az 1700-as évek elején a cívisvárosban évente már hat nagyvásárt (állat, termény) tartottak, melyek a lakosság szükségleteinek a kielégítését szolgálták.

A vásárt évente kétszer rendezik meg szokásosan, egyszer ősszel, egyszer pedig tavasszal már évtizedek óta, a koronavírus-járvány azonban átírta ezt a mentrendet, és tavaly március óta egyszer sem örülhettek egyik kedvenc rendezvényüknek sem a vásárra rendszeresen kilátogatók, több százezerezer ember.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

debrecen

hajdú-bihar megye

nagyvásár

mihály napi vásár

vásár

rendezvény

járványhelyzet

tavasz