Durva meglepetés érhet: sokba kerülhet így a készpénzfelvétel

Pénzcentrum   
  Megosztom
Durva meglepetés érhet: sokba kerülhet így a készpénzfelvétel

Előfordulhat, hogy kénytelenek vagyunk készpénzt felvenni az automatából vagy a bankunktól. De a legtöbb helyen, ha fél millió forintnál nagyobb összegre van szükségünk, az igényt előre be kell jelenteni, és súlyos költségei vannak.

Az utalás a legtöbb esetben olcsóbb és kényelmesebb megoldás, de bármelyikünk kerülhet olyan élethelyzetbe, hogy nagyobb összegű készpénzt kényszerül felvenni, írja a penzcentrum.hu.

Ilyenkor érdemes tisztában lenni azzal, milyen feltételei vannak a nagy összegű készpénz felvételének. A Pénzcentrum ezért utánajárt, milyen kondíciók mentén van lehetőségünk a nagy bankoknál 2021 májusában.

A koronavírus járvány miatt a bankok ügyfelei közül egyre többen részesítik előnyben az internetbank és a mobilalkalmazás nyújtotta online megoldásokat, a tavalyi évben ezért a megszokottnál is kevesebb pénztári készpénzfelvételt bonyolítottak a szolgáltatók pénztáraiban.

Egyértelmű, hogy a készpébzfelvétel többe kerül az utalásnál, így a legtöbben főleg speciális helyzetekben, például öröklés vagy lakásvásárlás során élnek vele. Ez fokozottan fontossá teszi, hogy tájékozódjunk, mielőtt kevésbé hétköznapi összegű tranzakciót indítunk bankunknál. Komoly meglepetések érhetnek ugyanis, ha nem járunk elég alaposan utána a pénztári készpénzfelvételt kísérő teendőknek és költségeknek, például büntető díjakba is könnyen belefuthatunk.

Az MNB erre vonatkozó statisztikái szerint 2020 második negyedévében 1 012 500 ilyen tranzakció zajlott, ami 640 704-el kevesebb a 2019 második negyedéves 1 653 204 készpénzfelvételt mutató statisztikánál. Ennél még szembetűnőbb a készpénzfelvételek összege közti különbség. A 2020 második negyedévében felvett 722 902 millió forint egészen elképesztő visszaesés ugyanis az előző év második negyedévi 1 billió 996 952 millió forinthoz képest.

A cikk itt folytatódik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

penzcentrum

gazdaság

készpénz

bank

bankautomata

készpénzfelvétel

utalás

pénz

pénzintézet

átutalás