Számítanak a helyi lakosok segítségére: közösségi terek felújítását tervezik Veszprémben

MTI   
  Megosztom
Számítanak a helyi lakosok segítségére: közösségi terek felújítását tervezik Veszprémben

A lakosok megkérdezésével tervezik a közösségi terek felújítását Veszprémben, a Haszkovó lakótelepen; az ott élők online kérdőívben fejthetik ki véleményüket a megvalósítandó fejlesztésekről - hangzott el a csütörtökön sajtótájékoztatón Veszprémben.

A kultúra a közösségteremtés egyik eszköze, mely hozzájárul a veszprémi öntudat erősödéséhez is

- fogalmazott a Veszprém-Balaton 2023 EKF program megvalósításáért felelős kormánybiztos.

Navracsics Tibor elmondta, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósítandó fejlesztések a múltra és a hagyományokra építenek, így szolgálják a jövőt. Mint fogalmazott, a rendezvények célja részben az, hogy "megmutassuk magunkat Európának", másrészt pedig az, hogy általuk erős közösségek teremtődjenek.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere rámutatott: akkor lehet szerethető és jól használható egy közösségi tér, ha az itt élők véleményét is megkérdezik a megvalósulást megelőzően. Huszti László, a Veszprém-Balaton 2023 EKF program projektmenedzsere arról beszélt, hogy egy 3 és fél kilométeres futókört és azt kísérő gyalogos útvonalat alakítanak ki a veszprémi Haszkovó lakótelepen, amely mentén különböző szabadidős tevékenység végzésére alkalmas létesítményeket is létrehoznak. Ezek tervezésébe vonják be a lakosságot egy május 17-én megjelenő online kérdőív formájában. Közölte, a tervek szerint június elején önkéntesek kérik majd ki személyesen is a lakosság véleményét, majd pedig egy köztéri kiállítást rendeznek a kérdőívek eredményének összesítését követően.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

veszprém

közösségi tér

fejlesztés

lakótelep